fbpx

WTA Rankings: Έπεσε μία θέση η Σάκκαρη – Στην κορυφή η Σαμπαλένκα

WTA Rankings: Έπεσε μία θέση η Σάκκαρη – Στην κορυφή η Σαμπαλένκα

Μία θέση στα ανανεωμένα WTA Rankings υποχώρησε η Μαρία Σάκκαρη, πέφτοντας από το No. 8 στο No. 9, με τις αποστάσεις να παραμένουν πολύ μικρές από τις θέσεις 6-10, ενώ επισφράγισε την άνοδό της στην κορυφή του κόσμου η φιναλίστ του US Open, Αρίνα Σαμπαλένκα.

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια είχε την ευκαιρία για μια καλή πορεία στη Νέα Υόρκη που θα τις έφερνε πολύτιμους βαθμούς τόσο για την παγκόσμια κατάταξη, όσο και για το WTA Race, αλλά αποκλείστηκε πρόωρα και αυτό της στοίχισε μία θέση.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης 10άδας, η νέα κάτοχος του No. 1 είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα, που μπορεί να μην κατέκτησε τον τίτλο στο τελευταίο Major της χρονιάς, αλλά εκμεταλλεύτηκε την ήττα της No. 2 πλέον, Ίγκα Σφιόντεκ, από τον 4ο γύρο της διοργάνωσης, και εξασφάλισε την άνοδό της.

Στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης είναι η νέα πρωταθλήτρια της Νέας Υόρκης, η 19χρονη Αμερικανή Κόκο Γκοφ, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της, ενώ την πρώτη 5άδα του κόσμου συμπληρώνουν οι παρουσίες των Έλενα Ριμπάκινα (No. 4) και Τζέσικα Πεγκούλα (No. 5).

Πίσω από τις 5 πρωτοπόρες βρίσκεται η Μαρκέτα Βοντρούσοβα, που “σκαρφάλωσε” τρεις θέσεις μετά την πορεία της στο US Open, αφήνοντας στο No. 7 την Ονς Ζαμπέρ, που υποχώρησε αισθητά. Στο No. 8 αναρριχήθηκε η Καρολίνα Μούχοβα, και πίσω από την Σάκκαρη είναι η Καρολίν Γκαρσία, κλείνοντας την 10άδα.

Εκτός του Top-10, εντυπωσιακή άνοδο πραγματοποίησε η ημιφιναλίστ Μάντισον Κις, που κέρδισε 6 θέσεις και εδραιώνεται στο No. 11, ενώ και η Γελένα Οσταπένκο είχε ιδιαίτερη άνοδο, καθώς άφησε 5 θέσεις πίσω της για να βρεθεί στο No. 16 του κόσμου.

Η κατάταξη της WTA 11/9:

1. Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) 9.266 βαθμοί
2. Ίγκα Σφιόντεκ (Πολωνία) 8.195 βαθμοί
3. Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ) 6.165 βαθμοί
4. Έλενα Ριμπάκινα (Καζακστάν) 5.790 βαθμοί
5. Τζέσικα Πεγκούλα (ΗΠΑ) 5.755 βαθμοί
6. Μαρκέτα Βοντρούσουβα (Τσεχία) 3.830 βαθμοί
7. Ονς Ζαμπέρ (Τυνησία) 3.771 βαθμοί
8. Καρολίνα Μούχοβα (Τσεχία) 3.765 βαθμοί
9. Μαρία Σάκκαρη (Ελλάδα) 3.525 βαθμοί
10. Καρολίν Γκαρσία (Γαλλία) 3.050 βαθμοί

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις