fbpx

Davis Cup: Η σύνθεση της Ελλάδας για τα ματς με τη Σλοβακία

Davis Cup: Η σύνθεση της Ελλάδας για τα ματς με τη Σλοβακία

Το επόμενο Σαββατοκύριακο (16-17/9) θα διεξαχθεί η σειρά των αναμετρήσεων της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στη Σλοβακία, στο πλαίσιο του World Group I του Davis Cup στο Παναθηναϊκό Στάδιο (hard court), με το επίσημο site της διοργάνωσης να ανακοινώνει τις δύο συνθέσεις.

Όπως έγινε γνωστό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα δώσει το “παρών” για την Ελλάδα στο κρίσιμο tie με τους Σλοβάκους, ενώ και το υπόλοιπο ρόστερ παραμένει ίδιο, όπως το tie με το Εκουαδόρ τον περασμένο Φλεβάρη στο ΟΑΚΑ.

Από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της “γαλανόλευκης” θα απουσιάσει ο No. 2 κορυφαίος Έλληνας της παγκόσμιας κατάταξης, Στέφανος Σακελλαρίδης, ο οποίος μετά την πρώτη του συμμετοχή σε ημιτελικό ενός Challenger στην Κίνα έχει πλησιάσει αισθητά στο Top-400 των ATP Rankings.

Οι υπόλοιπο εκπρόσωποι της ελληνικής ομάδας θα είναι οι Αλέξανδρος Σκορίλας, Μιχάλης Περβολαράκης, Αριστοτέλης Θάνος και Πέτρος Τσιτσιπάς, ενώ αρχηγός της αποστολής μας θα είναι αυτή τη φορά ο Απόστολος Τσιτσιπάς. Με το Εκουαδόρ ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, θα ταξιδέψουν για τη χώρα μας με μία σημαντική απουσία. Συγκεκριμένα, ο No. 2 Σλοβάκος της παγκόσμιας κατάταξης, Γιόζεφ Κόβαλικ δε θα ακολουθήσει την αποστολή του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος, ο οποίος είχε κάνει μερικές καλές εμφανίσεις τους τελευταίους μήνες, με μία εξ’ αυτών τη νίκη του επί του Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα στο Μπάσταντ.

Οι υπόλοιποι τενίστες της σλοβάκικης αποστολής είναι οι εξής: Άλεξ Μόλτσαν, Λούκας Κλέιν, Νόρμπερτ Γκόμπος, Λούκας Ποκόρνι και Ίγκορ Ζελενάι, και αρχηγός τους ο Τίμπορ Τοτ.

Η πρεμιέρα του tie έχει οριστεί για το Σάββατο (16/9) στις 11:00 το πρωί, όπου θα έχουμε τους αγώνες των δύο μονών, ενώ μία μέρα μετά (Κυριακή 17/9), και πάλι στις 11:00, θα ξεκινήσει η δράση με το διπλό, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια τα δύο μονά.

Η σύνθεση της Ελλάδας:
Στέφανος Τσιτσιπάς (Μονά No. 5/ Διπλά No. 257)
Αλέξανδρος Σκορίλας (Μονά No. 803/ Διπλά No. 790)
Μιχάλης Περβολαράκης (Μονά No. 985/ Διπλά No. 208)
Αριστοτέλης Θάνος (Μονά No. 2004/ Διπλά -)
Πέτρος Τσιτσιπάς (Μονά -/ Διπλά No. 117)
Αρχηγός: Απόστολος Τσιτσιπάς

Η σύνθεση της Σλοβακίας:
Άλεξ Μόλτσαν (Μονά No. 115/ Διπλά No. 327)
Λούκας Κλέιν (Μονά No. 155/ Διπλά No. 643)
Νόμπερτ Κόμπος (Μονά Νo. 217/ Διπλά -)
Λούκας Ποκόρνι (Μονά No. 631/ Διπλά No. 395)
Ιγκόρ Ζελενάι (Μονά -/ Διπλά No. 157)
Αρχηγός: Τίμπορ Τοτ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις