fbpx

ATP Rankings: Εξασφάλισε άνοδο δύο θέσεων ο Τσιτσιπάς (pic)

ATP Rankings: Εξασφάλισε άνοδο δύο θέσεων ο Τσιτσιπάς (pic)

Απόλυτα κερδισμένος βγήκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ολοκλήρωση της προημιτελικής φάσης του US Open, καθώς ήρθαν όσα αποτελέσματα επιθυμούσε για να διατηρήσει την άνοδο των δύο θέσεων στο live ranking, και να την εξασφαλίσει για τα ανανεωμένα ATP Rankings της Δευτέρας (11/9).

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας υποστήριζε τα φαβορί των αναμετρήσεων της τελικής 8άδας του Grand Slam της Νέας Υόρκης, και όλοι επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά για να “σφραγίσουν” την άνοδο του Στέφανου από το No. 7 στο No. 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς ήθελε νίκες των Νόβακ Τζόκοβιτς, Κάρλος Αλκαράθ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ κόντρα στους Τέιλορ Φριτς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ αντίστοιχα, και όλες ήρθαν με straight sets, για να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η επιστροφή του στην κορυφαία 5άδα του κόσμου.

Αξίζει να τονιστεί μάλιστα, πως αν ο Στέφανος είχε περάσει έναν ακόμα γύρο στη διοργάνωση, τότε θα είχε “σκαρφαλώσει” στο No. 4 της κατάταξης, προσπερνώντας και τον Χόλγκερ Ρούνε, που και αυτός επιθυμούσε τα ίδια αποτελέσματα με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα. Η διαφορά τους πλέον είναι στους 95 βαθμούς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις