fbpx

ATP Rankings: Τι χρειάζεται ο Τσιτσιπάς για να ανέβει 2 θέσεις μετά το US Open

ATP Rankings: Τι χρειάζεται ο Τσιτσιπάς για να ανέβει 2 θέσεις μετά το US Open

Μπορεί να μην πραγματοποίησε την πορεία που θα ήθελε στο US Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ωστόσο η νίκη του στην πρεμιέρα αρκούσε για να προσθέσει 35 βαθμούς στη συγκομιδή του στην παγκόσμια κατάταξη, και να τον ανεβάσει στο No. 5 του live ranking.

Παρά τον αποκλεισμό του από τον 2ο γύρο, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας έχει “σκαρφαλώσει” δύο θέσεις στην κατάταξη, μιας και δεν είχε βαθμούς να υπερασπιστεί και επωφελήθηκε από το μικρό κέρδος της νικηφόρας πρεμιέρας του, και παρακολουθεί στενά τις πορείες των τενιστών που βρίσκονται κοντά του.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος μπορεί να παραμείνει στο No. 5, δηλαδή να ανέβει την ερχόμενη Δευτέρα (11/9) δύο θέσεις στα ανανεωμένα ATP Rankings, αν στην προημιτελική φάση του Grand Slam της Νέας Υόρκης έρθουν τα αποτελέσματα που επιθυμεί, στα τρία από τα τέσσερα ζευγάρια.

Τα αποτελέσματα που ευνοούν τον Τσιτσιπά

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του τελευταίου Major της χρονιάς είναι Αλκαράθ-Ζβέρεφ, Μεντβέντεφ-Ρούμπλεφ, Τιάφο-Σέλτον και Τζόκοβιτς-Φριτς. Τον Στέφανο απασχολούν τα 3/4 της 8άδας, μιας και το ματς του “αμερικανικού εμφυλίου” δεν τον ενδιαφέρει βαθμολογικά.

Στο πρώτο παιχνίδι, σαφώς και θέλει να δει τον Κάρλος Αλκαράθ να κερδίζει και να προκρίνεται στα ημιτελικά, για να ξεμπερδεύει με το σενάριο που θέλει τον 24χρονο Γερμανό να τον προσπερνά. Για να το πετύχει αυτό ο Ζβέρεφ όμως, πρέπει να φτάσει ως το τέλος και να κατακτήσει τον τίτλο.

Στη συνέχεια θέλει να δει ένα ακόμα φαβορί να επικρατεί και να συνεχίζει στη διοργάνωση. Ο λόγος για τον Μεντβέντεφ, που έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα ATP Finals, έχει καλύψει τους βαθμούς που έπρεπε να υπερασπιστεί, και δίχως κίνδυνο συνεχίζει την πορεία του στις ΗΠΑ.

Αν κερδίσει τον συμπατριώτη του, τότε ο Ρούμπλεφ θα μείνει στους 4.515 βαθμούς, οι οποίοι δε φτάνουν για να περάσει τον Έλληνα πρωταθλητή, και θα μείνει στο No. 6, το οποίο δεν το θεωρεί σίγουρο ελέω… Τέιλορ Φριτς.

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά ζευγαρώματα του τουρνουά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Αμερικάνο, με ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του US Open να διακυβεύεται. Ο Νόλε είναι στο “κυνήγι” του 24ου Grand Slam, ωστόσο έχει εξασφαλισμένο το No. 1 του κόσμου, οπότε δεν υπάρχει άγχος στις τάξεις του.

Από την άλλη, ο Φριτς διανύει μία εξαιρετική αγωνιστική περίοδο για τον ίδιο, και παράλληλα “καίγεται” για πορεία ως τον τελικό, για να ανέβει βαθμολογικά και να προσπεράσει τον Τσιτσιπά. Ακόμα και αν κερδίσει τον Τζόκοβιτς απόψε, δεν πρέπει να χάσει στην 4άδα, γιατί μόνο με παρουσία του στον τελικό προσπερνά τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

Εν κατακλείδι

Ο Στέφανος στρέφει την προσοχή του στα ζευγάρια των προημιτελικών του US Open, και επιθυμεί νίκες των φαβορί. Αν Αλκαράθ, Μεντβέντεφ και Τζόκοβιτς επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά, τότε θα κάνουν “δώρο” στον Τσιτσιπά την άνοδο δύο θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη.

Φυσικά και αν ο Έλληνας πρωταθλητής είχε κάνει μία καλύτερη πορεία στη διοργάνωση, τότε θα είχε προσπεράσει και τον Χόλγκερ Ρούνε που αποκλείστηκε και αυτός πρόωρα, αλλά δεν κινδυνεύει να χάσει το No. 4, σε περίπτωση που έρθουν τα αποτελέσματα που θέλει και ο Τσιτσιπάς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις