fbpx

WTA Rankings: Νέα κάτοχος του No. 1 η Σαμπαλένκα

WTA Rankings: Νέα κάτοχος του No. 1 η Σαμπαλένκα

Ήττα με πολλαπλά κόστη για την Ίγκα Σφιόντεκ στο πλαίσιο του 4ου γύρου του US Open από την Γέλενα Οσταπένκο με 3-6, 6-3, 6-1, που όχι μόνο δε θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στη Νέα Υόρκη, αλλά θα παραχωρήσει και την κορυφή των WTA Rankings μετά από 75(!) διαδοχικές εβδομάδες.

Η 22χρονη Πολωνή διατηρούσε το No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης από τις αρχές Απριλίου του 2022, και καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτιάς της είχε αυξήσει τη διαφορά από τη 2η θέση μέχρι και στους 6.000 βαθμούς!

Τη διαφορά αυτή όμως κατάφερε να καλύψει σταδιακά η Αρίνα Σαμπαλένκα, που ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων της πλέον θα ανέβει σίγουρα στην πρώτη θέση του κόσμου μετά το US Open, και έχει μάλιστα την ευκαιρία να πάρει και διαφορά ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, το γεγονός πως η Σφιόντεκ αποκλείστηκε στον 4ο γύρο του τελευταίου Major της σεζόν σημαίνει πως θα χάσει 1.760 βαθμούς από τη συγκομιδή της. Αν η Σαμπαλένκα κάνει μία καλή πορεία στη διοργάνωση, τότε μπορεί να απομακρυνθεί μέχρι κατά πολύ από την Πολωνή, ενώ αν φτάσει και στην κατάκτηση του τίτλου θα έχει διαφορά 1.771 βαθμών.

Τέλος, αξίζει να τονίσουμε πως η 25χρονη Λευκορωσίδα γίνεται η δεύτερη τενίστρια από τη χώρα της που καταφέρνει αυτό το επίτευγμα, μετά την Βικτόρια Αζαρένκα, και συνολικά η 29η παίκτρια που φτάνει στην κορυφή. Παράλληλα, αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις στις εναπομείναντες διοργανώσεις στο Tour, τότε είναι πολύ πιθανό να φτάσει και στο Year-end No.1.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις