fbpx

Μπαντόσα: «Όνειρό μου να γίνουμε πρωταθλητές με τον Στέφανο στο ίδιο Grand Slam»

Μπαντόσα: «Όνειρό μου να γίνουμε πρωταθλητές με τον Στέφανο στο ίδιο Grand Slam»

Συνέντευξη στο claytenis παραχώρησε η Πάουλα Μπαντόσα κατά την παραμονή της στη Νέα Υόρκη για το US Open, μιλώντας κατά κύριο λόγο για τη σχέση της με τον Στέφανο Τσιτσιπά , το πώς προέκυψε αλλά και τους στόχους που έχουν θέσει μαζί.

Η Ισπανίδα τενίστρια μίλησε για τα πρώτα στάδια της σχέσης τους, για τη στήριξη που είναι αμοιβαία, ενώ ρωτήθηκε και για τις διακοπές της στην Ελλάδα, αλλά και για την παραμονή της στις ΗΠΑ, το διάστημα που αγωνιζόταν ο Στέφανος.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον τραυματισμό της, για το πότε θέλει να επιστρέψει στο Tour, ενώ αποκάλυψε και έναν κοινό στόχο που θα ήθελε να πετύχει με τον No. 7 του κόσμου σε Grand Slam διοργάνωση.

-Είδαμε να περνάς υπέροχα ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με τον Στέφανο. Ήταν η πρώτη σας φορά εκεί;

-Ήταν η δεύτερη φορά, αλλά είμαι ερωτευμένη με την Ελλάδα, με τους Έλληνες, με τον πολιτισμό, λατρεύω το φαγητό. Είναι μια από τις αγαπημένες μου χώρες. Αυτή τη φορά την εξερεύνησα με Έλληνες για πρώτη φορά και ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, μου άρεσε πολύ.

-Ο Στέφανος μου είπε ότι η εμπειρία της ιστιοπλοΐας δεν ήταν και τόσο καλή…

-Είχαμε ένα κακό ταξίδι (χαριτολογώντας) γιατί φυσούσε πολύ, όπως συμβαίνει συνήθως στα ελληνικά νησιά, ειδικά το καλοκαίρι. Ζαλίστηκα λίγο και έκανα εμετό, αλλά μόλις φτάσαμε στη στεριά ήταν καταπληκτικό. Μου αρέσει το φαγητό γενικά και η ελληνική κουζίνα είναι η αγαπημένη μου, μαζί με την ισπανική.

-Παθιάζεσαι περισσότερο από την κερκίδα βλέποντας κάποιον άλλον να παίζει ή περισσότερο στο γήπεδο όταν παίζεις εσύ;

-Είμαι πολύ έκπληκτη, γιατί έχω δει πολλά παιχνίδια, αλλά δεν είχα δει κάποιον που αγαπώ και που αγαπώ τόσο πολύ να κερδίζει. Είναι πολύ δύσκολο για μένα γιατί είμαι πολύ νευρική και θέλω πραγματικά το καλύτερο για εκείνον, να τον βοηθήσω να πετύχει τα όνειρά του. Τώρα είμαι τραυματισμένη, δεν θα μπορώ να παίξω για πολλές εβδομάδες ακόμα, οπότε το να είμαι εδώ και να μπορώ να τον βοηθήσω, να προσπαθώ να τον κάνω χαρούμενο και να τον υποστηρίζω είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω.

-Δεν θα παίξεις μέχρι το τέλος της σεζόν. Θα ταξιδεύεις με τον Στέφανο ως το τέλος της σεζόν;

-Ναι, αυτό είναι το σχέδιό μου. Θέλω να είμαι μαζί του όσο θέλει. Έχουμε μια καταπληκτική σχέση, πρώτα από όλα είμαστε καλύτεροι φίλοι και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Παίζω τένις, οπότε καταλαβαίνω πολύ καλά τις στιγμές. Η απογοήτευση που μπορείς να έχεις, η πίεση που μπορείς να αντιμετωπίσεις. Θέλω απλώς να ξέρει ότι είμαι εκεί για εκείνον. Τις εβδομάδες που δεν μπορώ να παίξω, όπως τώρα, θα είμαι μαζί του. Όταν ξεκινήσει η αποκατάσταση και η αποθεραπεία μου, θα επιστρέψω σπίτι.

-Περίμενες να έχεις τόσο βαθιά συναισθήματα για εκείνον όταν ξεκινούσες τη σχέση σου;

-Θα είμαι ειλικρινής. Είναι κάποιος που πάντα ακολουθούσα γιατί μου αρέσει πολύ το στυλ παιχνιδιού του, αλλά μου άρεσε και η φυσική του εμφάνιση γιατί είναι πολύ ελκυστικός άντρας. Επίσης, όταν άκουσα τις συνεντεύξεις του κατάλαβα ότι ήταν διαφορετικός. Αλλά δεν μιλάμε ποτέ μεταξύ μας. Όταν επιτέλους αρχίσαμε να μιλάμε, βρήκα αυτόν τον καταπληκτικό τύπο με την καταπληκτική ψυχή. Στην αρχή δεν το περίμενα, αλλά όταν τον γνώρισα καλύτερα εξεπλάγην πολύ και τώρα είμαι πολύ χαρούμενη που είμαστε μαζί.

-Είναι αλήθεια ότι έκανε το πρώτο βήμα; Είναι περίεργο γιατί είναι ντροπαλό άτομο.

-Σίγουρα εξεπλάγην. Είναι ντροπαλός, αλλά και εγώ. Δεν θα έκανα ποτέ το πρώτο βήμα. Στην αρχή παίρναμε τον χρόνο μας στη σχέση, πηγαίναμε σιγά σιγά. Ωστόσο, μόλις συνδεθήκαμε, η σύνδεση ήταν πολύ δυνατή και ισχυρή. Έχουμε παρόμοιες προσωπικότητες. Ευτυχώς έκανε το πρώτο βήμα, γιατί δεν ξέρω αν θα το έκανα εγώ. Ήμουν πολύ νευρική.

-Πώς τον βλέπεις ως τενίστα;

-Πριν τον γνωρίσω, μου άρεσε το πώς έπαιζε, το χάρισμά του στο γήπεδο. Είναι μαχητής, έχει ποικιλία στο παιχνίδι του. Είναι εύκολα το επόμενο No.1. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αλλά νομίζω ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στα όριά του. Έχει πολλά μέσα και είμαι σίγουρος ότι θα δούμε πολλά περισσότερα στο μέλλον. Γι’ αυτό θέλω να τον στηρίξω, γιατί πιστεύω ότι οι δυνατότητές του δεν έχουν όρια.

-Πώς είσαι σωματικά? Πώς είναι ο τραυματισμός;

-Δεν έχω ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό μου. Χρειάζεται χρόνος για να ανακάμψω από ένα σοβαρό κάταγμα και είναι μια μεγάλη διαδικασία. Ελπίζω να είμαι έτοιμη τον Ιανουάριο. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να κουνηθώ γιατί είναι ευαίσθητη η σπονδυλική μου στήλη. Ελπίζω να είμαι αρκετά υγιής για να είμαι στο Australian Open και να παίξω μικτά διπλά με τον Στέφανο.

-Έχετε μιλήσει για το όνειρό σας να κερδίσετε την Αυστραλία την ίδια χρονιά;

-Ναι, ήταν ένα απίστευτο όνειρο που είχα τον περασμένο Ιανουάριο αφού τον είδα να παίζει στον τελικό στη Μελβούρνη. Ελπίζω μια μέρα να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Δουλεύουμε και οι δύο πολύ σκληρά, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούμε να διασκεδάσουμε εκτός κορτ. Στο γήπεδο, όμως, δουλεύουμε πολύ σκληρά, και δίνουμε κίνητρο ο ένας στον άλλον κάθε πρωί για να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ να το μοιράζομαι. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και αυτό μας βοηθά να βελτιωνόμαστε καθημερινά.

-Θα ήταν μια εντυπωσιακή ιστορία για ένα ζευγάρι να κερδίσει και τους δύο τίτλους single σε ένα Grand Slam.

-Θα ήταν απίστευτο και θα παλέψουμε γι’ αυτό. Ας δούμε αν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

-Σου αρέσει η Νέα Υόρκη;

-Γεννήθηκα εδώ, οπότε έχω μια ιδιαίτερη σχέση με την πόλη. Φυσικά, μερικές φορές είμαι πολύ απασχολημένη και δεν προλαβαίνω να την ευχαριστηθώ, αλλά απολαμβάνουμε τον χρόνο μας. Μένουμε σε ένα διαμέρισμα και είναι ωραίο και χαλαρό. Περνάμε χρόνο με την οικογένεια και αυτό είναι επίσης σημαντικό.

-Νομίζω ότι τα πάει καλά και ως πόλη, σου αρέσει πολύ και η μόδα.

-Ναι, μου αρέσει η μόδα, τρέχει στην οικογένειά μου (οι γονείς της Paula Badosa δούλευαν στη βιομηχανία της μόδας). Λατρεύω τη Νέα Υόρκη, μου αρέσουν τα ψώνια, μου αρέσει που η πόλη δεν κοιμάται ποτέ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις