fbpx

Αδέρφια Τσιτσιπά: «Θετική η εικόνα μας στα διπλά» – «Θέλουμε το Καλλιμάρμαρο γεμάτο» (vid)

Αδέρφια Τσιτσιπά: «Θετική η εικόνα μας στα διπλά» – «Θέλουμε το Καλλιμάρμαρο γεμάτο» (vid)

Για την πορεία τους στα διπλά του US Open, για την συνολική εικόνα τους ως δίδυμο στις διοργανώσεις μέσα στη χρονιά, αλλά και για το επερχόμενο tie της Εθνικής Ελλάδας με την Σλοβακία για το World Group I του Davis Cup μίλησαν οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς στο ελληνικό Eurosport.

Λίγη ώρα μετά την ήττα τους από τους No. 2 του ταμπλό, Ιβάν Ντόντιγκ και Όστιν Κράιτσεκ, με 7-5, 6-7(5), 6-4, μετά από δύο ώρες και 48 λεπτά “μάχης” οι «TsitsiBros» εμφανίστηκε ικανοποιημένοι από τη νέα τους προσπάθεια, καθώς έφτασαν αρκετά κοντά σε μία ιστορική πρόκριση.

Σ. Τσιτσιπάς: «Νομίζω ότι δε ξεκινήσαμε τακτικά καλά, και αυτό τους έδωσε εύκολους πόντους στην αρχή του αγώνα. Δεν ένιωσα ότι τους πιέζαμε ή ότι τους κοντράρουμε όπως θα έπρεπε στα δικά τους service games, ήταν πιο φρέσκοι στο παιχνίδι τους και δεν είχαν κάτι να φοβηθούν.

Όταν αλλάξαμε τακτική στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα, ήταν μία καλή μας απόφαση, ο Πέτρος ξεκίνησε το game πάρα πολύ καλά, και τότε ήταν που κατάλαβα ότι η δυναμική του αγώνα θα αλλάξει αν ακολουθήσουμε το πλάνο μας.

Παράλληλα βρήκα και εγώ τις επιστροφές μου, μου πήρε κάποιο χρόνο μέχρι να το βρω στο επίπεδο που ήθελα, αλλά όσο περνούσε η ώρα ήταν όλο και καλύτερες οι επιστροφές μου. Η χημεία μας βελτιώθηκε μ’ αυτή τη μικρή αλλαγή, βρήκαμε καλύτερες επιστροφές και ξεκινούσαμε τους πόντους χωρίς μεγάλα προβλήματα.

Το tie-break στο 2ο σετ ήταν μία μεγάλη μάχη, την οποία κατακτήσαμε, παρόλο που χάσαμε τα δύο mini-break στο 6-3. Το κάναμε αμφιλεγόμενο στο 6-5, αλλά τελικώς τα καταφέραμε. Στο 3ο σετ έχω μεγάλο μερίδιο ευθύνης, μεγαλύτερο από ότι ο Πέτρος, αν και στο διπλό οι τενίστες μοιράζονται την ευθύνη.

Η ευθύνη ήταν στο ότι ένιωθα άνετα στο σερβίς μου, είχα το προνόμιο να πάρω το χρόνο μου και να σκεφτώ, όμως δεν το έκανα και μας έκαναν break στο δικό μου σερβίς και αυτό με έβγαλε εκτός ρυθμού, εκτός αγώνα για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με τον Πέτρο, γιατί έδειξε ψυχραιμία, έδειξε συγκέντρωση και ότι είναι μέσα στο παιχνίδι, κυρίως μετά από μια δύσκολη στιγμή στο σετ.

Μου έδινε δύναμη και κουράγιο ότι μπορούμε να το γυρίσουμε και να διεκδικήσουμε τον αγώνα, αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία μας στο φινάλε, στο σερβίς του Κράιτσεκ, ωστόσο κάναμε ένα πολύ καλό game.

Η εικόνα που πήρα σήμερα ήταν πολύ θετική, και εύχομαι να την κρατήσουμε αυτή τη χημεία που είχαμε στις επόμενες διοργανώσεις».

Π. Τσιτσιπάς: «Είναι ένα πολύ συναρπαστικό γεγονός, ανυπομονούμε και οι δύο να βρεθούμε εκεί. Δε ξέρουμε ακόμα όλα τα άτομα που θα αποτελέσουν την ομάδα μας, από όσα ξέρω όλοι έχουμε δώσει το «οκ» για τη συμμετοχή μας εκτός από τον Στέφανο Σακελλαρίδη.

Θα ήταν πολύ ωραίο να τον έχουμε στην ομάδα μας γιατί είναι ένας πολύ καλός παίκτης που φέρνει νίκες και μπορεί να σταθεί εξαιρετικά σε ένα γήπεδο με πολύ κόσμο, και γενικότερα σε περιστάσεις υψηλού επιπέδου.

Είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος με τον Στέφανο έχουμε αγωνιστεί κόντρα στις δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου και έχουμε χάσει στις λεπτομέρειες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κοντράρουμε κάθε ομάδα και να αγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο, το οποίο είναι σημαντικό και για τα διπλά του Davis Cup.

Εύχομαι το Καλλιμάρμαρο να είναι γεμάτο και ο κόσμος να μας ενθαρρύνει και να μας δίνει καλή ενέργεια, γιατί θα είναι μία ιστορική πρόκριση αν συμβεί αυτό. Έχουμε ανέβει στο υψηλότερο επίπεδο αυτή τη στιγμή και θα αγωνιζόμαστε με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, άλλωστε αυτό θέλαμε να πετύχουμε εξ’ αρχής».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις