fbpx

US Open: “Λύγισαν” από τους No. 2 του ταμπλό τα αδέρφια Τσιτσιπά

US Open: “Λύγισαν” από τους No. 2 του ταμπλό τα αδέρφια Τσιτσιπά

Δεν τα κατάφεραν οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς απέναντι στους No. 2 του ταμπλό, και πρωταθλητές του φετινού Roland Garros, Ιβάν Ντόντιγκ και Όστιν Κράιτσεκ, καθώς ηττήθηκαν με 7-5, 6-7(5), 6-4 μετά από δύο ώρες και 48 λεπτά αγώνα, και έμειναν εκτός 3ου γύρου στα διπλά του US Open.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, και αυτό σίγουρα προσάπτεται ως θετικό για την αγωνιστική εικόνα του ελληνικού διδύμου, καθώς αντιμετώπιζαν ένα από τα πιο έμπειρα ζευγάρια του Tour, που δίκαια βρίσκονται στη φάση των “16” της Νέας Υόρκης, στο κυνήγι μιας νέας τους μεγάλης επιτυχίας.

Στο 1ο σετ ένα break στο φινάλε έκανε τη διαφορά για τους έμπειρους διπλίστες, που μετά από 13 λεπτά μάχης στο 12ο game αποσόβησαν τον κίνδυνο ενός tie-break, και πήραν προβάδισμα νίκης. Στην επανάληψη καμία από τις δύο πλευρές δε βρήκε break, και έτσι οδηγήθηκαν στην “παράταση”.

Μετά από σχεδόν 20 δραματικά λεπτά, οι «TsitsiBros» κατάφεραν να βρεθούν σε θέση ισχύος με δύο καθοριστικά mini-break και να έχουν στη διάθεσή τους τρεις ευκαιρίες για να στείλουν τον αγώνα στο decider.

Αν και έχασαν τις δύο πρώτες από το σερβίς τους, κατάφεραν με ένα ακόμα mini-break να πάρουν το σετ, και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Η ανατροπή όμως δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς το break των Ντόντινγκ και Κράιτσεκ στο 3ο game αρκούσε για να τους δώσει τη δύσκολη νίκη και την πρόκριση.

Οι νικητές θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Αμερικανών Βασίλ Κιρκόφ και Ντένις Κούντλα με στόχο μία θέση στον προημιτελικό, ενώ για τα αδέρφια Τσιτσιπά το ενδιαφέρον στρέφεται στο επερχόμενο Davis Cup, και τις αναμετρήσεις της Εθνικής μας ομάδας με την Σλοβακία για το Group I στο Καλλιμάρμαρο (16-17/9).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις