fbpx

Σ. Τσιτσιπάς: «Κάθε νίκη με τον Πέτρο είναι ξεχωριστή» (vid)

Σ. Τσιτσιπάς: «Κάθε νίκη με τον Πέτρο είναι ξεχωριστή» (vid)

Στο ελληνικό Eurosport μίλησαν χθες Πέμπτη (31/8) οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς, λίγο μετά την επικράτησή τους στην πρεμιέρα τους στα διπλά του US Open.

Οι «TsitsiBros» αναφέρθηκαν στην εμπειρία που τους δίνει η παρουσία τους σε ένα ακόμα Major ως δίδυμο, ενώ εξέφρασαν και την επιθυμία τους να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά στη διοργάνωση.

Π. Τσιτσιπάς: «Η εμπειρία να αγωνίζεσαι σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο και να κερδίζεις σίγουρα είναι ξεχωριστή και πιο συγκεκριμένα όταν το κάνεις με τον αδερφό σου, σίγουρα κάνει την εμπειρία ακόμα πιο μοναδική.

Σήμερα μπήκαμε μέσα χωρίς προσδοκίες και είχαμε καλές προθέσεις στο παιχνίδι μας και όσο πιο πολύ εξελισσόταν το ματς ανέβηκε η αυτοπεποίθηση και καταφέραμε να κάνουμε break στο 2ο set κι αυτό ήταν που χρειάστηκε να μας δώσει τη νίκη».

«Σήμερα παίξαμε με μια ομάδα που επειδή τους ξέρω δεν παίζουν συχνά μαζί οπότε είχαν κάποια κενά στην επικοινωνία τους που μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε.

Σίγουρα η επόμενη ομάδα Ντόντιγκ και Κράιτσεκ είναι μια ομάδα ενωμένη, παίζουν μαζί σε κάθε τουρνουά, οπότε έχουν κάποια μοτίβα που δουλεύουν για εκείνους πάρα πολύ επιτυχημένα. Θα είναι πολύ δύσκολο να έχουμε έλεγχο στα return game εφόσον αυτοί σερβίρουν».

«Ο στόχος σαν ομάδα με τέτοιους παίκτες είναι απλά να μπορεί να κρατάς το service σου, όπως κάναμε και τον Ιανουάριο και στην Αυστραλία (Australian Open) με τους Κούλχοφ και Σκάπσκι, το ματς αυτό χάθηκε σε πολύ μικρές λεπτομέρειες.

Οπότε με μια τέτοια ομάδα αυτό είναι το ζητούμενο κριθεί πάλι στις μικρές λεπτομέρειες και απλά να αντιστραφεί αυτή η φορά ώστε να μπορέσουμε να κυνηγήσουμε το ματς».

«Είναι μικρό το περιθώριο για εμάς επειδή εκείνοι παίζουν εκείνο το ολοκληρωμένο διπλό, αλλά επειδή είμαστε δύο παίκτες που εκτελούμε καλά τα service-games μας όσο καλύτερα το κάνουμε τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουμε να κερδίσουμε».

Τη σκυτάλη στην κουβέντα πήρε μετά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης που πέτυχε με τον αδερφό του.

Σ. Τσιτσιπάς: «Κάθε νίκη με τον Πέτρο είναι ξεχωριστή. Πιο ξεχωριστή από οποιοδήποτε άλλο παρτενέρ με τον οποίον έχω παίξει στα διπλά. Για εμάς σημαίνει πάρα πολλά όλο αυτό το ότι παίζουμε εδώ το ότι είχαμε την ευκαιρία νωρίτερα μέσα στη χρονιά να να αγωνιστούμε και να πάρουμε την πρώτη μας νίκη (σε Grand Slam) μέσα στην Αυστραλία».

«Μπορεί ο κόσμος να μην το καταλαβαίνει, αλλά για εμάς είναι σαν να γράφουμε τη δική μας ιστορία μέσα από αυτό.

Σήμερα δεν ήμουν στην πιο ωραία κατάσταση, ώστε να πάω και να παίξω, αλλά το έκανα και είμαι χαρούμενος που πήρα την απόφαση αυτή γιατί μου έφερε μια καλή στιγμή το να κάνω κάτι που δεν ήθελα, αλλά τελικά με αντάμειψε και αυτό που εύχομαι είναι να είμαστε υγιής εμείς οι δύο και να μπορούμε να παίζουμε για πολλά χρόνια ακόμα σε τέτοια επίπεδα και να μπορούμε να χτίσουμε και μια ωραία ομάδα στο Davis Cup μέσα από αυτό».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις