fbpx

US Open: Μεγάλη νίκη για τα αδέρφια Τσιτσιπά και πρόκριση στον 2ο γύρο!

US Open: Μεγάλη νίκη για τα αδέρφια Τσιτσιπά και πρόκριση στον 2ο γύρο!

Σπουδαία νίκη για τα αδέρφια Τσιτσιπά στην πρεμιέρα τους στα διπλά του US Open κόντρα στους Μιγκέλ Άνχελ Ρέγιες-Βαρέλα (Μεξικό) και Νταβίντ Βέγκα Ερνάντεζ (Ισπανία) με 7-6(2), 6-4, μετά από μία ώρα και 41 λεπτά παιχνιδιού, με την οποία και προκρίνονται στον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Αυτή, μάλιστα, είναι η πρώτη τους νίκη στο Major της Νέας Υόρκης, αλλά και η δεύτερη συνολικά σε Grand Slam. Πέρυσι γνώρισαν τον αποκλεισμό από το πρώτο τους παιχνίδι απέναντι στους Κρίστοφερ Γιούμπανκς και Μπεν Σέλτον με 6-3, 6-7 (8), 2-6, όμως φέτος ήταν πιο προετοιμασμένοι και επικράτησαν καθαρά.

Για να έρθει αυτή η μεγάλη νίκη, Στέφανος και Πέτρος κράτησαν την ακεραιότητα του σερβίς τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ όποτε χρειάστηκε πίεσαν αισθητά, ανέβηκαν μεθοδικά στο ύψος του φιλέ, και επέβαλαν τους δικούς τους ρυθμούς στην αναμέτρηση.

Στο 1ο σετ, αμφότερες οι δύο πλευρές δε ρίσκαραν και οδηγήθηκαν στο tie-break (6-6), δίχως να υπάρξει μέχρι τότε κάποιο break point. Μετά από 9 λεπτά παιχνιδιού στην “παράταση” το ελληνικό δίδυμο έκανε εύκολα το 1-0 στα σετ (7-6(2).

Στην επανάληψη, μέχρι το 6ο game επικρατούσε η απόλυτη ισορροπία μεταξύ των δύο ζευγαριών, με τους «TsitsiBros» να απεγκλωβίζονται στο ενδιάμεσο από break point των αντιπάλων τους (3-3). Στο αμέσως επόμενο οι ίδιοι βρήκαν break έχοντας στη διάθεσή τους τρεις ευκαιρίες, και με σωστή διαχείριση πήραν τη νίκη (6-4).

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσουν είτε τους Ισπανούς Ρομπέρτο Καρβέγιες Μπαένα και Μπερνάβες Θαπάτα Μιράγες, είτε τους No. 2 του ταμπλό, Ίβαν Ντόντιγκ και Όστιν Κράιτσεκ, με στόχο την είσοδό τους στην τελική 8άδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις