fbpx

US Open: Εύκολη πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά (vid)

US Open: Εύκολη πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά (vid)

Πρεμιέρα δίχως προβλήματα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο US Open, καθώς επικράτησε εύκολα του Μίλος Ράονιτς με 6-2, 6-3, 6-4, μετά από μια ώρα και 56 λεπτά, και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του τελευταίου φετινού Grand Slam.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας πέτυχε την πρώτη του νίκη στη Νέα Υόρκη μετά από δύο χρόνια πραγματοποιώντας μία εξαιρετική και αποτελεσματική εμφάνιση, ενώ παράλληλα πανηγύρισε και την πρώτη του επικράτηση στο Tour, σε βάρος του σημερινού του αντιπάλου.

Ολοκλήρωσε το ματς με 25 winners και 6 άσους, ενώ υπέπεσε και σε 20 αβίαστα αλλά και 5 διπλά σφάλματα, την ώρα που ο Καναδός απείχε κατά πολύ από τον καλό του εαυτό, μιας και έφτασε τα 48(!) αβίαστα λάθη, ενώ μέτρησε παραπάνω winners και άσους από τον Στέφανο (32 και 8).

Κλειδί για τη νίκη του Τσιτσιπά στάθηκαν επίσης τα εξαιρετικά του ποσοστά κερδισμένων πόντων πίσω από το 1ο σερβίς (84%, 37/44), οι 11/15 net points, αλλά και τα 5 καθοριστικά break του, την ώρα που το δικό του σερβίς “παραβιάστηκε” μόλις μία φορά.

Σε κάθε σετ έβρισκε τον τρόπο να επιβληθεί μετά τα μισά του, κάνοντας break που άνοιγε το δρόμο για να πάρει προβάδισμα, ενώ ανταπεξήλθε εξαιρετικά ο No. 7 του κόσμου στη μία και μοναδική φορά που κινδύνεψε σβήνοντας άμεσα το break, και εν συνεχεία “καθαρίζοντας” το ματς με εντυπωσιακό σερί.

Στον επόμενο γύρο, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει είτε τον Ελβετό, αλλά και προερχόμενο από τα προκριματικά, Ντόμινικ Στρίκερ, είτε τον Αυστραλό Αλεξέι Πόπιριν, με πρωταρχικό στόχο φυσικά το 2/2, και συνολικά μια καλή πορεία στο τελευταίο Major της σεζόν.

Θυμίζουμε πως κάθε νίκη μετράει διπλά για τον Στέφανο, αφού “τρέχει” για να καλύψει το χαμένο έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη, και μία ενδεχόμενη καλή πορεία στις ΗΠΑ θα τον ανεβάσει ξανά. Ο Χόλγκερ Ρούνε (No. 4) αποκλείστηκε πρόωρα, και τη δεδομένη στιγμή ο Έλληνας πρωταθλητής είναι στο No. 5 στο live ATP Ranking.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις