fbpx

Cincinnati Open: Κλείδωσε η “τιτανομαχία” Αλκαράθ-Τζόκοβιτς! (vid)

Cincinnati Open: Κλείδωσε η “τιτανομαχία” Αλκαράθ-Τζόκοβιτς! (vid)

Οι Κάρλος Αλκαράθ και Νόβακ Τζόκοβιτς έκλεισαν… ραντεβού τίτλου στο Cincinnati Open, καθώς αμφότεροι ξεπέρασα τα εμπόδια των ημιτελικών και θα βρεθούν αντιμέτωποι στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Χρονικά πρώτος τα κατάφερε ο Ισπανός που βγήκε νικητής σε μία πολύ δύσκολη μάχη με τον Χούμπερτ Χούρκατς με 2-6, 7-6(4), 6-3, ενώ ο Σέρβος έκαμψε στη συνέχεια την αντίσταση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 7-6(5), 7-5.

Για τον Αλκαράθ η μάχη εξελίχθηκε σε μεγάλο θρίλερ. Στην τελική ευθεία του δεύτερου σετ ο Νο1 στον κόσμο Ισπανός χρειάστηκε να σβήσει ματς πόιντ στο σερβίς του, ενώ στη διαδικασία του τάι μπρέικ βρέθηκε πίσω με 4-1 πριν ακολουθήσει το μεγάλο ντεμαράζ της ανατροπής σε 7-4. Στο τρίτο μέρος όμως ο 20χρονος από τη Μούρθια ήταν ανώτερος στα κρίσιμα σημεία, φτάνοντας στη νίκη.

Από την πλευρά του ο Τζόκοβιτς επικράτησε σε δύο οριακά σετ, βρίσκοντας και αυτός την υπεροχή στα κρίσιμα σημεία. Στο πρώτο σετ αμφότεροι έσβησαν από τρία μπρέικ πόιντ με τον 36χρονο Σέρβο να υπερισχύει τελικά στο τάι μπρέικ. Στο δεύτερο μέρος ο Νο2 στον κόσμο Τζόκοβιτς είχε μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ, ο Γερμανός απάντησε στην… εκπνοή, ισοφαρίζοντας σε 5-5, όμως ο Τζόκοβιτς απάντησε με νέο δικό του μπρέικ το οποίο συνόδευσε με κράτημα του σερβίς για το 7-5.

Στον μεγάλο τελικό οι Αλκαράθ και Τζόκοβιτς θα βρεθούν συνολικά για τέταρτη φορά αντιμέτωποι. Η πιο πρόσφατη μάχη τους ήταν ο συναρπαστικός τελικός του φετινού Wimbledon με τον Ισπανό να επικρατεί με 3-2 σετ, ενώ οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί νωρίτερα και στα ημιτελικά του Roland Garros με νικητή τον Σέρβο με 3-1 σετ. Η παρθενική μεταξύ τους μάχη ήταν το 2022 στο Madrid Masters, με νικητή τον Αλκαράθ με 2-1 σετ, με ανατροπή. Σημειώνεται πως τώρα θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι σε σκληρή επιφάνεια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις