fbpx

ATP Rankings: Νέος κάτοχος του No. 4 – Θα υποχωρήσει τρεις θέσεις ο Τσιτσιπάς

ATP Rankings: Νέος κάτοχος του No. 4 – Θα υποχωρήσει τρεις θέσεις ο Τσιτσιπάς

Την ήττα γνώρισε χθες Πέμπτη (17/8) ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον Χούμπερτ Χουρκάτς με 6-3, 6-4, στο πλαίσιο του 3ου γύρου του Western & Southern Open στο Σινσινάτι, και έτσι αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, γεγονός που θα του στοιχίσει και την πτώση του στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας θα υποχωρήσει τρεις θέσεις στα ATP Rankings της Δευτέρας (21/8), από το No. 4 θα πέσει στο No. 7, και η βαθμολογική συγκομιδή του από 5.090 βαθμούς θα πάει στους 4.580 βαθμούς.

Η υπεράσπιση των 600 βαθμών στο τελευταίο ATP Masters 1000 πριν το US Open ήταν αρκετά δύσκολη αποστολή για τον Στέφανο, που αν έφτανε ως τον ημιτελικό θα διατηρούσε τη θέση του στην κορυφαία 4άδα του κόσμου, αλλά εν τέλει δεν τα κατάφερε και το No. 4 έχει νέο κάτοχο.

Ο Χόλγκερ Ρούνε είναι αυτός που ανεβαίνει στη θέση του Τσιτσιπά, πίσω του θα είναι ο Κάσπερ Ρουντ, στο No. 6 θα βρεθεί ο Γιανίκ Σίνερ, ενώ πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή θα είναι ο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί και το σημαντικό προνόμιο που χάνει ο Στέφανος ενόψει του τελευταίου Major της σεζόν στη Νέα Υόρκη, μιας και δε θα μπει στο Grand Slam ως No. 4, αλλά ως No. 7 (εκτός απροόπτου ή απόσυρσης κάποιου από το Top-6).

Συγκεκριμένα, ο κάτοχος του No. 4 εξασφαλίζει μία (θεωρητικά) καλύτερη κλήρωση, με γνώμονα ότι δε διασταυρώνεται με έναν εκ των κορυφαίων της παγκόσμιας κατάταξης (Κάρλος Αλκαράθ και Νόβακ Τζόκοβιτς) ως τα ημιτελικά. Πλέον, ως No. 7, θα συναντήσει στους “8” -εφόσον φτάσει εκεί- έναν εξ’ αυτών, και το μονοπάτι του προς τον τελικό γίνεται αυτομάτως ακόμα πιο δύσκολο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις