fbpx

Εκτός όλοι οι “μνηστήρες” του No. 4 – Τι θέλει ο Τσιτσιπάς για να διατηρήσει τη θέση του (pic)

Εκτός όλοι οι “μνηστήρες” του No. 4 – Τι θέλει ο Τσιτσιπάς για να διατηρήσει τη θέση του (pic)

Δε θα μπορούσε να σκεφτεί ιδανικότερη πρεμιέρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Western & Southern Open του Σινσινάτι, καθώς όχι μόνο επικράτησε καθαρά του Μπεν Σέλτον και προκρίθηκε στον 3ο γύρο, αλλά είδε και τους “διώκτες” του στην παγκόσμια κατάταξη να αποκλείονται πρόωρα.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας μέχρι χθες δεν είχε πλήρη εικόνα για το μέλλον του στα ATP Rankings (ανανεώνονται τη Δευτέρα (21/8), καθώς άπαντες από τους “μνηστήρες” του No. 4 ήταν μέσα στο παιχνίδι, και όφειλε να προσέχει και τις δικές τους πορείες στη διοργάνωση.

Ωστόσο όλοι οι διεκδικητές ηττήθηκαν χθες, και πλέον όλα εξαρτώνται από την πορεία του Στέφανου στο τελευταίο ATP Masters 1000 πριν το US Open, έχοντας στα χέρια του την τύχη του No. 4, και φυσικά τα προνόμιά του ενόψει Grand Slam. Και εξηγούμε:

Ρυθμιστής ο Τσιτσιπάς για την τύχη του No. 4 μετά το Σινσινάτι

Τα πράγματα έγιναν απλούστατα πλέον. Μετά τους αποκλεισμούς των Χόλγκερ Ρούνε (No. 5), Γιανίκ Σίνερ (No. 6), Κάσπερ Ρουντ (No. 7) και Αντρέι Ρούμπλεφ (No. 8) στον 2ο γύρο του Σινσινάτι, μόνο ο Στέφανος μπορεί να αλλάξει την ροή των πραγμάτων στην παγκόσμια κατάταξη, ανάλογα με το που θα φτάσει στη διοργάνωση.

Με δύο νίκες ακόμα, δηλαδή νίκη σήμερα επί του Χούμπερτ Χουρκάτς και επικράτηση στον προημιτελικό, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα φτάσει στους 4850 βαθμούς και θα διατηρηθεί στο No. 4. Από εκεί και πέρα, αν συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα σε ημιτελικό και τελικό, απλώς θα διευρύνει τη διαφορά του από τον 5ο.

Αν ο Τσιτσιπάς κερδίσει απόψε, αλλά χάσει στον προημιτελικό (αντίπαλός του ένας εκ των Αλεξέι Ποπίριν και Εμίλ Ρουσουβουόρι) τότε θα χάσει δύο θέσεις και θα πέσει στο No. 6, έχοντας 4.670 βαθμούς. Ενώ αν χάσει απόψε, θα χάσει τρεις θέσεις και θα πέσει στο No. 7, με συγκομιδή 4.580 βαθμών.

Οι βαθμοί υπεράσπισης στο σύνολο είναι 600, λόγω της περσινής του πορείας μέχρι τον τελικό, και φυσικά αν φτάσει ως εκεί και κερδίσει, τότε θα ανεβάσει κι’ άλλο την τωρινή του συγκομιδή (5.090), και θα πάει στους 5.490, πλησιάζοντας αισθητά τον 3ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ενόψει US Open.

Το live ranking και οι βαθμοί ανά πρόκριση

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις