fbpx

Σινσινάτι: Νίκη με ανατροπή για την Σάκκαρη στην πρεμιέρα (vid)

Σινσινάτι: Νίκη με ανατροπή για την Σάκκαρη στην πρεμιέρα (vid)

Τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στο Western & Southern Open του Σινσινάτι, καθώς επικράτησε με ανατροπή στα σετ της μαχητικής Σοράνα Κιρστέα (2-6, 6-3, 7-5), έπειτα από δύο ώρες και 19 λεπτά αγώνα, και προκρίθηκε στον 3ο γύρο της WTA 1000 διοργάνωσης.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της 28χρονης Ελληνίδας τενίστριας στο Σινσινάτι μετά από δύο χρόνια πρόωρων αποκλεισμών, σε μία διοργάνωση που έχει φτάσει δύο φορές στην τελική 8άδα (2019, 2020). Για να φτάσει όμως στη σημερινή νίκη χρειάστηκε να καταβάλει τεράστια προσπάθεια, καθώς το παιχνίδι δε ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές για την ίδια.

Έμεινε με 4-0 πίσω στα games στο πρώτο σετ, δεχόμενη back to back break από την 33χρονη Ρουμάνα, κατάφερε να μείνει μέσα στο ματς ως το 7ο game (5-2), αλλά η No. 31 του κόσμου σέρβιρε άψογα και δίκαια πήρε προβάδισμα νίκης (6-2).

Στο δεύτερο μέρος, η Σάκκαρη μπήκε με τελείως διαφορετικό (και συνάμα καλύτερο) αγωνιστικό πρόσωπο στο Porsche Court, και με δικό της σερί τεσσάρων κερδισμένων games επέβαλλε τον ρυθμό της, και πλησίασε στην ισοφάριση των σετ (4-0).

Η Κιρστέα μείωσε αισθητά, σβήνοντας και τα δύο break της Ελληνίδας πρωταθλήτριας (4-3), όμως δέχθηκε και τρίτο break στο 8o game, το οποίο αποδείχθηκε και καθοριστικό. Μιας και στο 9ο και τελευταίο game της επανάληψης, η Μαρία έσβησε 5(!) break point της Ρουμάνας, και με ένα μεγάλο hold έστειλε το ματς στο decider (6-3).

Εκεί το παιχνίδι ήταν αληθινό ντέρμπι, καθώς καμία από τις δύο δεν επέτρεπε απειλές από το σερβίς της, ώσπου στο 11ο game η No. 8 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να αξιοποιήσει το μοναδικό break point της, και στη συνέχεια να σερβίρει αλάνθαστα για τη νίκη στην πρεμιέρα της στο τουρνουά (7-5).

Η νίκη αυτή δίνει και ψυχολογικό boost στην Σάκκαρη, καθώς επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από τον πρόωρο αποκλεισμό της στο Μόντρεαλ, και μένει στη διεκδίκηση μίας καλής πορείας στο τελευταίο 1000άρι πριν το US Open, που θα την ανεβάσει και στην κούρσα του WTA Race.

Στον 3ο γύρο, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα σε Πέτρα Μάρτιτς και Καρολίνα Μούτσοβα, που αγωνίζονται αυτή την ώρα στο Court 7.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις