fbpx

Σινσινάτι: Δε συνεχίζουν στα διπλά οι Τσιτσιπάς και Φοκίνα – Έχασαν 4 match points!

Σινσινάτι: Δε συνεχίζουν στα διπλά οι Τσιτσιπάς και Φοκίνα – Έχασαν 4 match points!

Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή και να επικρατήσουν στην πρεμιέρα τους στα διπλά οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, καθώς ηττήθηκαν στο super tie-break από τους Μαρσέλο Αρεβάλο και Ζαν Ζουλιέν Ροζέρ (6-4, 3-6, 11-9), “σπαταλώντας” μάλιστα και 4 match points!

Το ελληνοϊσπανικό δίδυμο είχε θέσει για τα καλά τις βάσεις για την πρόκριση στην 8άδα των διπλών του τελευταίου ATP Masters 1000 τουρνουά πριν το US Open, κερδίζοντας με 8-2 στην “παράταση”, αλλά οι έμπειροι διπλίστες κατάφεραν να το γυρίσουν, και να πανηγυρίσουν την 4η φετινή νίκη τους σε βάρος του Στέφανου.

Όσον αφορά το υπόλοιπο του αγώνα, στο 1ο σετ οι Αρεβάλο και Ροζέρ βρήκαν πρώτοι break και απέκτησαν ασφαλή διαφορά (3-1), όμως οι Τσιτσιπάς και Φοκίνα βρήκαν απάντηση στο break και ξαναπήραν το ισχνό τους προβάδισμα (4-3).

Η συνέχεια όμως ήταν υπόθεση των νικητών της αναμέτρησης, καθώς με νέο σερί τριών κερδισμένων games, αλλά και νέο break, έκαναν το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-4).

Στην επανάληψη, πάλι ξεκίνησαν πρώτοι στο σερβίς οι Τσιτσιπάς και Φοκίνα, και για μία ακόμα φορά δέχθηκαν πρώτοι break (2-1).

Αυτή τη φορά ωστόσο όχι απλά απάντησαν άμεσα, αλλά διεύρυναν περαιτέρω το προβάδισμά τους με back to back break, και απείχαν ένα μικρό βήμα από την ισοφάριση των σετ (5-2). Με απλή διαχείριση στην έκβαση του αγώνα έκαναν το 1-1 και πήγαν το ματς στο super tie-break (6-3).

Αμφότεροι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα μονά του Σινσινάτι, με τον 25χρονο Έλληνα τενίστα να αντιμετωπίζει την Τετάρτη το βράδυ (μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδος) τον Αμερικανό Μπεν Σέλτον, ενώ ο Ισπανός θα παίξει κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, σε μια αναμέτρηση που θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Πέμπτης (μετά τις 02:00 ώρα Ελλάδος).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις