fbpx

Σινσινάτι: Η “μάχη” του Τσιτσιπά με τέσσερις παίκτες για να μείνει στο No. 4 (pic)

Σινσινάτι: Η “μάχη” του Τσιτσιπά με τέσσερις παίκτες για να μείνει στο No. 4 (pic)

Μία μεγάλη και σίγουρα δύσκολη πρόκληση έχει μπροστά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Western & Southern Open του Σινσινάτι, που αποτελεί και την πρόβα τζενεράλε για όλους ενόψει του 4ου και τελευταίου Grand Slam της σεζόν, το US Open.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας έχει πολλαπλούς λόγους να αναζητά μία μεγάλη πορεία στο τελευταίο ATP Masters 1000 πριν το μεγάλο ραντεβού στη Νέα Υόρκη, όμως αυτός που ξεχωρίζει είναι η υπεράσπιση των 600 βαθμών που έχει να καλύψει, λόγω του ότι πέρυσι έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα στο Τορόντο, όπου δεν είχε βαθμούς να υπερασπιστεί, ο Στέφανος δεν ανέβασε τη βαθμολογική συγκομιδή του μιας και αποκλείστηκε πρόωρα, και έτσι τώρα η πίεση είναι αυξημένη. Ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός πριν τον τελικό θα σημάνει και τη σίγουρη απώλεια βαθμών, κάτι που θα οδηγήσει και στην υποχώρησή του από το No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Εκτός όμως από τη δική του πορεία στη διοργάνωση, ο Έλληνας πρωταθλητής θα έχει στο νου του και τα αποτελέσματα των διωκτών του, οι οποίοι έχουν να καλύψουν ελάχιστους βαθμούς συγκριτικά μ’ αυτόν, και “καραδοκούν” να τον προσπεράσουν σε περίπτωση αποκλεισμού του.

Ρούνε, Σίνερ, Ρουντ και Ρούμπλεφ διεκδικούν το No. 4

Οι μνηστήρες για το No. 4 των ATP Rankings είναι τέσσερις, εξαιρώντας από τη λίστα τον τωρινό κάτοχό του, τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Χόλγκερ Ρούνε (No. 5), ο Γιανίκ Σίνερ (No. 6), ο Κάσπερ Ρουντ (No. 7) και ο Αντρέι Ρούμπλεφ (No. 8) έχουν μικρή διαφορά από τον κορυφαίο τενίστα της χώρας μας, και είναι έτοιμοι να επωφεληθούν από κάποιο πιθανό λάθος του, ωστόσο μόνο ο Ρώσος διασταυρώνεται μαζί του στο Σινσινάτι.

Οι Ρούνε και Ρουντ έχουν ένα παραπάνω αβαντάζ στην εν λόγω 4άδα, καθώς δεν έχουν να καλύψουν τίποτα από βαθμούς, σε σχέση με Σίνερ και Ρούμπλεφ που έχουν να υπερασπιστούν 90, όμως ο Ρουντ στα προημιτελικά διασταυρώνεται με τον Κάρλος Αλκαράθ, ενώ ο Ρούνε θα παίξει στην 8άδα (λογικά) με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Όσον αφορά τον Σίνερ, αυτός διασταυρώνεται με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στους “8”, γεγονός που καθιστά και το δικό του έργο δύσκολο, ωστόσο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μιας και προέρχεται από την κατάκτηση του Masters στο Τορόντο. Όλα τα παραπάνω, μας δείχνουν πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει από τα προημιτελικά και μετά, αν εφόσον μέχρι τότε δεν έχει προκύψει κάποια έκπληξη.

Το live ranking και οι στόχοι του κάθε διεκδικητή

Στο live ranking της ATP τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Έχουν αφαιρεθεί οι βαθμοί υπεράσπισης του κάθε παίκτη στο Σινσινάτι, και έτσι αυτή τη στιγμή ο Τσιτσιπάς είναι στο No. 8. Στο No. 4 είναι ο Ρούνε, τον ακολουθεί ο Ρουντ, στο No. 6 είναι ο Σίνερ και μπροστά από τον Έλληνα τενίστα είναι ο Ρούμπλεφ.

Πρώτο και καθοριστικό ρόλο, λοιπόν, παίζει η πορεία του 20χρονου Δανού. Αν ο Ρούνε θριαμβεύσει στο Σινσινάτι, θα ανέβει στην κορυφαία 4άδα του κόσμου. Αν όμως ο Ρούνε δεν τα καταφέρει, τότε ο Ρουντ για να τον προσπεράσει θα χρειαστεί να φτάσει έναν γύρο πιο μακριά σε σχέση μαζί του. Πχ, αν ο Ρούνε αποκλειστεί στον ημιτελικό, ο Ρουντ πρέπει να φτάσει στον τελικό.

Ο Σίνερ θέλει σίγουρα να φτάσει ως τον προημιτελικό, και από εκεί και πέρα κάθε νίκη είναι… χρυσάφι. Θα έχει καλύψει τους 90 βαθμούς, και από τους “8” και μετά μόνο κερδίζει και ανεβαίνει στην παγκόσμια κατάταξη. Θυμίζουμε, όμως, πως το εμπόδιο του Τζόκοβιτς δεν είναι κάτι που επιτρέπει εφησυχασμό στον Ιταλό.

Αναφορικά με τον Ρούμπλεφ, και αυτός προγραμματίζει την άνοδό του από τον προημιτελικό και μετά, οπότε σε ενδεχόμενη συνάντησή του με τον Τσιτσιπά στα προημιτελικά θα θέλει μόνο νίκη για να παραμείνει ζωντανός στο “κυνήγι” του No. 4, ενώ για τον Στέφανο τα δεδομένα είναι ολοφάνερα. Θέλει αντίστοιχη πορεία με πέρυσι, ελπίζοντας παράλληλα να μη φτάσει μακριά ο Ρούνε.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις