fbpx

WTA Rankings: Παρέμεινε στο No. 8 η Σάκκαρη

WTA Rankings: Παρέμεινε στο No. 8 η Σάκκαρη

Παρά τον πρόωρο αποκλεισμό της από το 1000άρι του Μόντρεαλ, η Μαρία Σάκκαρη δεν έχασε τα κεκτημένα της στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης και διατηρήθηκε στο No. 8, λίγο πριν την έναρξη των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στη 2η και τελευταία μεγάλη διοργάνωση πριν το US Open, στο Σινσινάτι.

Η 28χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν έχει να υπερασπιστεί βαθμούς αυτή την εβδομάδα, και έτσι το έργο της θα έχει λιγότερο άγχος ως προς την θέση της στην κορυφαία 10άδα του κόσμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει και κίνητρο. Πέρα από τους βαθμούς, τη Μαρία την ενδιαφέρει και η συμμετοχή της στα WTA Finals τον Νοέμβριο, και προς το παρόν βρίσκεται πίσω στην κούρσα της 8άδας.

Για να είναι και φέτος πιστή στο ραντεβού της με τα τελικά της WTA στο Τορίνο, κάθε μεγάλη πορεία από εδώ και στο εξής μετράει πολλαπλά, οπότε σε καμία περίπτωση δε θα επιθυμούσε και αυτή την εβδομάδα να αποκλειστεί γρήγορα. Τόσο στο Σινσινάτι, όσο και στη Νέα Υόρκη σε δύο εβδομάδες, θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες θέσεις των ανανεωμένων WTA Rankings, δεν παρατηρήθηκε καμία νέα αλλαγή σε θέσεις, παρά μόνο μικρές αυξομειώσεις στις διαφορές μεταξύ των τενιστριών. Όπως πάντα διατηρεί τα σκήπτρα της κορυφής η Ίγκα Σφιόντεκ, ακολουθεί στο No. 2 η Αρίνα Σαμπαλένκα, και την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν οι Τζέσικα Πεγκούλα, Έλενα Ριμπάκινα και Ονς Ζαμπέρ.

Πίσω από την Τυνήσια παραμένει η Καρολίν Γκαρσία, στο No. 7 βρίσκεται η πρωταθλήτρια της Ουάσινγκτον, Κόκο Γκοφ, ενώ πίσω από τη Μαρία εξακολουθούν να βρίσκονται οι Πέτρα Κβίτοβα και Μαρκέτα Βοντρούσοβα. Εκτός του Top-10, εντυπωσιακή άνοδο πραγματοποίησε η φιναλίστ του Μόντρεαλ, Λιουμντίλα Σαμσόνοβιτς, που κέρδισε 6 θέσεις και είναι στο No. 12.

Η κατάταξη της WTA 14/8:

1. Ίγκα Σφιόντεκ (Πολωνία) 9.730 βαθμοί
2. Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) 8.746 βαθμοί
3. Τζέσικα Πεγκούλα (ΗΠΑ) 6.030 βαθμοί
4. Έλενα Ριμπάκινα (Καζακστάν) 5.755 βαθμοί
5. Ονς Ζαμπέρ (Τυνησία) 4.746 βαθμοί
6. Καρολίν Γκαρσία (Γαλλία) 4.685 βαθμοί
7. Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ) 3.760 βαθμοί
8. Μαρία Σάκκαρη (Ελλάδα) 3.510 βαθμοί
9. Πέτρα Κβίτοβα (Τσεχία) 3.345 βαθμοί
10. Μαρκέτα Βοντρόυσοβα (Τσεχία) 3.211

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις