fbpx

Τα μεσάνυχτα οι κληρώσεις των Τσιτσιπά και Σάκκαρη στο Σινσινάτι

Τα μεσάνυχτα οι κληρώσεις των Τσιτσιπά και Σάκκαρη στο Σινσινάτι

Τους πρώτους τους αντιπάλους, αλλά και το πιθανό μονοπάτι τους, στο 2ο κατά σειρά ATP Masters 1000 πριν το US Open θα μάθουν απόψε τα μεσάνυχτα (00:00) οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, μιας και θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το φετινό Western & Southern Open.

Η διοργάνωση στο Σινσινάτι θα είναι επί της ουσίας και η πρόβα τζενεράλε για το 4ο και τελευταίο Grand Slam της σεζόν, ενώ θα κρίνει κατά πολύ και τις θέσεις που θα έχουν οι τενίστες/τενίστριες στο ταμπλό του ερχόμενου Major στις ΗΠΑ.

Για τον 24χρονο Έλληνα πρωταθλητή ο πήχης είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος στο εν λόγω τουρνουά, που παραδοσιακά πραγματοποιεί εξαιρετικές πορείες, και φέτος είναι εν μέρη “υποχρεωμένος” να κάνει άλλη μία, για να αποφύγει μία πιθανή πτώση στην παγκόσμια κατάταξη.

Πέρυσι έφτασε ως τον τελικό στο Σινσινάτι, κάτι που σημαίνει πως έχει να υπερασπιστεί 600 βαθμούς για να μείνει ανεπηρέαστη η βαθμολογική του συγκομιδή στα ATP Rankings, και ασφαλώς να διατηρήσει τη θέση του στην κορυφαία 4άδα του κόσμου. Οι διώκτες του (Ρουντ, Ρούνε, Ρούμπλεφ και Σίνερ) έχουν να καλύψουν ελάχιστους βαθμούς, οπότε ο Στέφανος οφείλει να προσέχει και τις δικές τους πορείες.

Όσον αφορά τη No. 8 του κόσμου, θα είναι η 7η συμμετοχή της στη διοργάνωση, κατά την οποία μετρά δύο διαδοχικούς αποκλεισμούς στην πρεμιέρα της τα τελευταία χρόνια, και θα ήθελε φυσικά να σταματήσει αυτό το αρνητικό ρεκόρ, επιστρέφοντας παράλληλα στις νίκες, μετά τον χαμένο τελικό στην Ουάσινγκτον, αλλά και την ήττα στην πρεμιέρα της στο Μόντρεαλ.

Παράλληλα, με μία καλή πορεία στο Σινσινάτι η Μαρία θα ξαναμπεί σε τροχιά… WTA Finals, καθώς στο Race είναι πολύ πίσω από τον στόχο της πρόκρισής της στα τελικά του Τορίνο τον Νοέμβριο, μιας και βρίσκεται στην 15η θέση (Το Top-8 προκρίνεται).

Η αγωνιστική δράση για το τουρνουά θα ξεκινήσει από αύριο Σάββατο (12/8) με τους προκριματικούς γύρους, ενώ το κυρίως ταμπλό θα αρχίσει από τη Δευτέρα (14/8).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις