fbpx

ATP Rankings: Κέρδισε μία θέση ο Τσιτσιπάς

ATP Rankings: Κέρδισε μία θέση ο Τσιτσιπάς

Άνοδο μίας θέσης στα ανανεωμένα ATP Rankings είχε εξασφαλίσει από τη συμμετοχή του και μόνο στον τελικό του Los Cabos ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που με την κατάκτηση του τίτλου κατάφερε επίσης να μεγαλώσει κι’ άλλο τη διαφορά του από το No. 5.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε μία εξαιρετική εβδομάδα στο Μεξικό, και ασφαλώς άρχισε ιδανικά την hard court season του, εστιάζοντας πλέον την προσοχή του στα δύο επερχόμενα 1000άρια σε Μόντρεαλ και Σινσινάτι, και φυσικά στο 4ο Grand Slam της σεζόν, το US Open.

Αυτή είναι η 44η διαδοχική εβδομάδα του Στέφανου στο Top-5 της παγκόσμιας κατάταξης, και στόχος του, όπως αποκάλυψε και στις δηλώσεις κατά την απονομή του, είναι να επιστρέψει σύντομα στο No. 3 του κόσμου, που είναι και το career high του.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας, οι τρεις κορυφαίοι παρέμειναν ανεπηρέαστοι στις θέσεις τους, με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ μόνο να χάνει 160 βαθμούς αυτή την εβδομάδα, και να ρίχνει την απόστασή του από τον Τσιτσιπά στους 1.270 βαθμούς.

Ο Κάσπερ Ρουντ πλέον ολοκληρώνει την πρώτη πεντάδα του κόσμου, παραμένοντας στους ίδιους βαθμούς μιας και δεν αγωνίστηκε κάπου αυτή την εβδομάδα, ενώ στο No. 6 και με ισχνή διαφορά από τον Νορβηγό βρίσκεται ο Χόλκερ Ρούνε.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ έχασε 135 βαθμούς αλλά αυτό δε στάθηκε εμπόδιο από το να διατηρηθεί στο No. 7 των Rankings, ενώ το Top-10 συμπληρώνουν οι αναλλοίωτες παρουσίες των Γιανίκ Σίνερ, Τέιλορ Φριτς και Φράνσις Τιάφο.

Αξιοσημείωτη άνοδο εκτός πρώτης δεκάδας πραγματοποίησε ο νέος πρωταθλητής του Mubadala Citi Open, ο Ντάνιελ Έβανς, που ανέβηκε 9 θέσεις και έφτασε στο No. 21 του κόσμου για πρώτη φορά, ενώ και ο φιναλίστ της Ουάσινγκτον, Ταλόν Γκρίκσπουρ, έκανε νέο career high, αφήνοντας πίσω του 11 θέσεις, για να βρίσκεται τώρα στο No. 26.

Η κατάταξη της ATP έως 7/8:

1. Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) 9.225 βαθμοί
2. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 8.795 βαθμοί
3. Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) 6.360 βαθμοί
4. Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) 5.090 βαθμοί
5. Κάσπερ Ρουντ (Νορβηγία) 4.985 βαθμοί
6. Χόλγκερ Ρούνε (Δανία) 4.825 βαθμοί
7. Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία) 4.595 βαθμοί
8. Γιανίκ Σίνερ (Ιταλία) 3.815 βαθμοί
9. Τέιλορ Φριτς (ΗΠΑ) 3.605 βαθμοί
10. Φράνσις Τιαφό (ΗΠΑ) 3.085 βαθμοί

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις