fbpx

Los Cabos: Άνετη πρόκριση στα προημιτελικά για τον Τσιτσιπά (vids)

Los Cabos: Άνετη πρόκριση στα προημιτελικά για τον Τσιτσιπά (vids)

Άψογος στην πρεμιέρα του στο Los Cabos ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επικράτησε με 6-2, 6-4 του Τζον Ίσνερ για τον 2ο γύρο της ATP 250 διοργάνωσης στο Μεξικό, και εξασφάλισε την παρουσία του στα προημιτελικά μέσα σε μία ώρα και 17 λεπτά αγώνα.

Ο Έλληνας κορυφαίος του ταμπλό δε συνάντησε προβλήματα απέναντι στον 38χρονο Αμερικανό, του οποίου περιόρισε κατά πολύ το δυνατό σερβίς, και με “συμμάχους” τα εξαιρετικά ποσοστά των κερδισμένων πόντων πίσω από το πρώτο σερβίς (85%) αλλά και το μόλις ένα break point που χάρισε στον αντίπαλό του (το οποίο και έσωσε), έφτασε σε μία εύκολη νίκη στο πρώτο ματς της hard court season.

Παράλληλα, ο Στέφανος είχε 8 άσους στο παιχνίδι, πέτυχε 28(!) winners, ξεσηκώνοντας ουκ ολίγες φορές τον κόσμο στις κερκίδες του «Estadio Mextenis», ενώ υπέπεσε σε μόλις δύο αβίαστα λάθη και ένα διπλό σφάλμα, δείγμα της απόλυτης συγκέντρωσής του στον αγώνα. Αντίθετα, ο Ίσνερ είχε 7 άσους, 16 winners, 6 αβίαστα λάθη και 3 διπλά σφάλματα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως αυτή ήταν η 6η συνολική και διαδοχική νίκη του No. 5 του κόσμου σε βάρος του Αμερικανού (6-2), και βάζει πλώρη να κάνει μία εξίσου αξιόλογη εμφάνιση και κόντρα στον Νίκολας Τζάρι, που νωρίτερα επικράτησε του Γκις Μπρόουερ με 7-6(5), 4-6, 6-4, για να προκριθεί στην τελική 8άδα.

Το ματς:

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο No. 114 του κόσμου ξεκίνησε πρώτος από τη γραμμή του σερβίς, και μέχρι το 4ο game κρατούσε το παιχνίδι στην απόλυτη ισορροπία, μέχρι που στο αμέσως επόμενο ο Στέφανος του έκανε break, και άλλαξε τα δεδομένα (3-2).

Το break αυτό “έλυσε” τα χέρια του Έλληνα πρωταθλητή, που με υπεράσπιση του σερβίς του πήρε διαφορά ασφαλείας (4-2), ενώ στη συνέχεια διεύρυνε κι’ άλλο το σερί των κερδισμένων games, καθώς του ξανά έσπασε το σερβίς, και στο φινάλε του πρώτου μέρους χάρισε στον Ίσνερ μόλίς έναν πόντο (6-2).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Τσιτσιπάς – Ίσνερ | Καθαρίζει με άνεση το πρώτο σετ ο Στέφανος”,”description”:”Καθαρίζει με άνεση το πρώτο σετ ο Στέφανος”,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wOC8wMy8wNy8zNV8xM182NGNiNThiMTk2ZWM2LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT27S”,”uploadDate”:”2023-08-03T07:35:02.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cuiqi607ccz5″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Στην επανάληψη, και πάλι το ίδιο σκηνικό μέχρι του δρόμου τα μισά, με τον Τσιτσιπά να βρίσκει εκ νέου break στο ίδιο χρονικό σημείο με το προγενέστερο σετ, και στην έκβαση του ματς να παίρνει ξανά την ίδια ασφαλή απόσταση (4-2).

Με δύο μεγάλα hold ο Αμερικανός κρατήθηκε στη “μάχη” ως το 10ο game, όμως δεν βρήκε το break και έτσι ο Στέφανος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση, που είναι η πρώτη από τις τρεις που θα λάβει μέρος πριν το 4ο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς στο US Open (6-4).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Τσιτσιπάς – Ίσνερ | Ο τελευταίος πόντος του αγώνα”,”description”:”Ο τελευταίος πόντος του αγώνα”,”thumbnailUrl”:”https://isthumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wOC8wMy8wOC8zN18xOV82NGNiNjczZjFjZjVjLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT1M2S”,”uploadDate”:”2023-08-03T08:28:06.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cuirmtwqlxyh”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις