fbpx

Τσιτσιπάς: «Δε νιώθω πίεση, όλοι έχουν τη στιγμή τους για να λάμψουν» (vid)

Τσιτσιπάς: «Δε νιώθω πίεση, όλοι έχουν τη στιγμή τους για να λάμψουν» (vid)

Παραχώρησε συνέντευξη στο μεξικάνικο μέσο «Esto» ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μιλώντας κυρίως για τον αγωνιστικό του εαυτό, για μία ενδεχόμενη κατάκτηση ενός Grand Slam, αλλά και το κατά πόσο τον επηρεάζει-αγχώνει το γεγονός πως δεν έχει έρθει ακόμα στην καριέρα του.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας είπε πως δεν είναι στενόμυαλος, και πως προσπαθεί να κερδίζει-μαθαίνει κάθε πληροφορία που πιθανόν να τον βοηθήσει να βελτιώσει το παιχνίδι του, ενώ προσπαθεί να κλείσει τα αυτιά του από γνώμες τρίτων για τον ίδιο.

«Δεν νιώθω πίεση, ο καθένας έχει τους χρόνους του. Άλλοι γίνονται πρόεδροι στα 60 και άλλοι στα 30. Όλοι έχουν τη στιγμή τους για να λάμψουν και πιστεύω πως αυτή η στιγμή θα έρθει και για μένα.

Δεν μπορείς να θέτεις βραχυπρόθεσμα τέτοιο στόχο σ’ αυτό το μακρύ ταξίδι. Αν είσαι αφοσιωμένος στο τένις και στην καριέρα σου, τότε θα είσαι έτοιμος γι’ αυτή τη διαδρομή. Εγώ είμαι 25 ετών και είμαι πλήρως αφοσιωμένος σ’ αυτό».

«Δεν είμαι στενόμυαλος, προσπαθώ να κερδίζω και να μαθαίνω από κάθε πληροφορία που μπορώ να πάρω για να κάνω το κάτι παραπάνω, το μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Πολλοί άνθρωποι λένε ότι πρέπει να κάνεις αυτό, το άλλο, αλλά δεν είναι τόσο απλό.

Είναι πιο πολύπλοκο και υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο παζλ που πρέπει να λύσεις. Χρειάζομαι να συμπληρώσω κι’ άλλα κομμάτια στο τένις μου, νιώθω πως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Πολλοί μου λένε πως παίζω καλό τένις, αλλά νιώθω πως ακόμα δεν έχω φτάσει ούτε στο 70-80% των δυνατοτήτων μου. Υπάρχουν πολλές γνώμες που αιωρούνται και προσπαθώ να κλείσω τα αυτιά μου και να συγκεντρωθώ σε αυτό που είναι καλύτερο για μένα. Και είμαι ανοιχτόμυαλος άνθρωπος, που πάντα βοηθάει».

Θυμίζουμε, πως ο No. 5 του κόσμου θα κάνει την αγωνιστική του πρεμιέρα στο Los Cabos του Μεξικού τα ξημερώματα της Πέμπτης, απέναντι στον Τζον Ίσνερ, τον οποίο και θα συναντήσει για 8η φορά στο Tour, με την προϊστορία των παιχνιδιών τους να είναι υπέρ του Στέφανου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις