fbpx

WTA Rankings: Υποχώρησε μία θέση η Σάκκαρη – Στο Top-10 η πρωταθλήτρια Βοντρούσοβα

WTA Rankings: Υποχώρησε μία θέση η Σάκκαρη – Στο Top-10 η πρωταθλήτρια Βοντρούσοβα

Μία θέση στο Top-10 των WTA Rankings έχασε η Μαρία Σάκκαρη, που αποκλείστηκε πρόωρα από το φετινό Wimbledon και θέλει σίγουρα πολύ καλές πορείες στις επόμενες διοργανώσεις στη σκληρή επιφάνεια, για να έχει πιθανότητες συμμετοχής στα WTA Finals.

Παράλληλα, αυτή ήταν η μία από τις δύο συνολικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην πρώτη 10άδα του κόσμου, καθώς την είσοδό της στην ελίτ του παγκόσμιου τένις έκανε για πρώτη φορά η νέα «βασίλισσα» του Λονδίνου, η Μαρκέτα Βοντρούσοβα.

Αναφορικά με την κορυφή της κατάταξης, η Ίγκα Σφιόντεκ παρέμεινε εκεί αλλά με μικρότερη διαφορά από την Αρίνα Σαμπαλένκα, που βρέθηκε ένα σετ μακριά από το να ανέβει αυτή στο No. 1. Στο No. 3, και με μεγάλη απόσταση από τις δύο πρώτες, είναι η Έλενα Ριμπάκινα, που την ακολουθεί από κοντά η Τζέσικα Πεγκούλα (No. 4), ενώ την πρώτη 5άδα συμπληρώνει η Καρολίν Γκαρσία.

Η φιναλίστ του 3ου Major, Ονς Ζαμπέρ, παρέμεινε στο No. 6, πίσω της με μεγάλη διαφορά είναι η Κόκο Γκοφ, ενώ στην προγενέστερη θέση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας είναι πλέον η Πέτρα Κβίτοβα. Ακολουθεί η Σάκκαρη, και το Top-10 κλείνει η νέα πρωταθλήτρια του Βρετανικού Grand Slam.

Τέλος, αξιοσημείωτη άνοδο πραγματοποίησε και η ημιφιναλίστ του πρόσφατου Wimbledon, Ελίνα Σβιτολίνα, που βρίσκεται πια στο No. 27 του κόσμου, βλέποντας άνοδο 49(!) θέσεων, ενώ και η Μίρα Αντρέεβα ανέβηκε αισθητά στην παγκόσμια κατάταξη σκαρφαλώνοντας 36 θέσεις, για να είναι τώρα στο No. 66.

Η κατάταξη της WTA 17/7:

1. Ίγκα Σφιόντεκ (Πολωνία) 9.315 βαθμοί
2. Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) 8.845 βαθμοί
3. Έλενα Ριμπάκινα (Καζακστάν) 5.465 βαθμοί
4. Τζέσικα Πεγκούλα (ΗΠΑ) 5.395 βαθμοί
5. Καρολίν Γκαρσία (Γαλλία) 4.865 βαθμοί
6. Ονς Ζαμπέρ (Τυνησία) 4.846 βαθμοί
7. Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ) 3.390 βαθμοί
8. Πέτρα Κβίτοβα (Τσεχία) 3.341 βαθμοί
9. Μαρία Σάκκαρη (Ελλάδα) 3.310 βαθμοί
10. Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Τσεχία) 3.106

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις