fbpx

ATP Rankings: Από το No. 5 ως το No. 8 ο Τσιτσιπάς μέχρι το τέλος του Wimbledon

ATP Rankings: Από το No. 5 ως το No. 8 ο Τσιτσιπάς μέχρι το τέλος του Wimbledon

Όλο και περισσότερο πλέον ξεκαθαρίζει το τοπίο, σχετικά με το πως θα διαμορφωθεί το Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης από την ερχόμενη Δευτέρα (17/7), όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το Wimbledon, αλλά και ποια ενδέχεται να είναι η θέση του Στέφανου Τσιτσιπά.

Αναφορικά με το “ταβάνι” του 24χρονου Έλληνα τενίστα στα ATP Rankings, αυτό θα είναι η τωρινή του θέση, το No. 5, μιας και έχασε χθες από τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς την πρόκριση για τα προημιτελικά του Βρετανικού Slam, και συνάμα την ευκαιρία να προσπεράσει τον Κάσπερ Ρουντ.

Βλέποντας ακόμα πιο μακριά, αν κέρδιζε ο Στέφανος τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στον προημιτελικό, και έφτανε ως την πρώτη του κατάκτηση ενός Major, σε μία από τις πιο δύσκολες επιφάνειες για τον ίδιο, θα ανέβαινε στο career high του, το No. 3.

Η πιθανές θέσεις του Τσιτσιπά σε ενδεχόμενη πτώση:

Τώρα όμως δεν προβλέπεται άνοδος, και δυστυχώς αν αλλάξει θέση στο Top-10, αυτό θα σημαίνει και πτώση του από την τωρινή του θέση, με τους Χόλγκερ Ρούνε, Αντρέι Ρούμπλεφ και Γιανίκ Σίνερ να είναι οι μόνοι διεκδικητές του No. 5.

Η διαφορά των δύο πρώτων με τον Τσιτσιπά είναι μικρή, και σε περίπτωση που υπερβούν τα δύσκολα εμπόδια των φαβορί για τον τίτλων (Αλκαράθ και Τζόκοβιτς αντίστοιχα), τότε θα προσπεράοσυν αμφότεροι τον Έλληνα πρωταθλητή, και θα τον ρίξουν στο No. 7.

Όσον αφορά τον Ιταλό, αυτός μπορεί να ξεπεράσει τον Στέφανο μόνο σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο, και σ’ αυτή την περίπτωση ο Τσιτσιπάς θα πέσει στο No. 8. Οπότε, οι πιθανές θέσεις του μέχρι το τέλος της διοργάνωσης είναι από το No. 5 ως το No. 8.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις