fbpx

Wimbledon: “Λύγισε” στον 4ο γύρο ο Τσιτσιπάς και αποχαιρέτησε το Λονδίνο (vids)

Wimbledon: “Λύγισε” στον 4ο γύρο ο Τσιτσιπάς και αποχαιρέτησε το Λονδίνο (vids)

Μετά από επτά συνεχόμενες αγωνιστικές μέρες στο Λονδίνο, από πολύωρες “μάχες” σε μονά και διπλά, και πολλές διακοπές-αναβολές λόγω καιρικών συνθηκών και περιορισμών της ώρας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον 4ο γύρο του Wimbledon από τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς με 3-6, 7-6(4), 3-6, 6-4, 6-4, και μένει εκτός προημιτελικών.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας βρέθηκε πολύ κοντά στην τέταρτη σερί νίκη του στη διοργάνωση, ήταν ένα σετ μακριά από το να πετύχει την παρθενική του πρόκριση στην τελική 8άδα, όμως ο No. 43 του κόσμου επέστρεψε δυναμικά στο Court 2 στο 4ο σετ, έστειλε το ματς στο decider, και σπάζοντας άλλες δύο φορές το σερβίς του Στέφανου ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή.

Αυτή είναι η 9η συνεχόμενη νίκη του 27χρονου Αμερικανού στο γρασίδι, που έκανε το απόλυτο στη Μαγιόρκα για να κατακτήσει τον τίτλο, τώρα μετρά τέσσερις επικρατήσεις στο Βρετανικό Slam, και πάει με φόρα στους “8”, για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στον No. 3 του κόσμου, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, με ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά να διακυβεύεται.

Με τη νίκη αυτή, ο Γιούμπανκς θα σκαρφαλώσει τουλάχιστον 11 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, για να φτάσει ξανά το career high του (No. 32), και σε περίπτωση που συνεχίσει το ξέφρενο ταξίδι του στο χόρτο θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο τα βλέμματα του τενιστικού κοινού.

Όσον αφορά τον Τσιτσιπά, αυτή ήταν η 3η και… φαρμακερή φορά που βρέθηκε σε decider στο Wimbledon, μετά τις “μονομαχίες” με Τιμ και Μάρεϊ, είχε ένα από τα πιο επιβαρυμένα προγράμματα στη φετινή διοργάνωση, καθώς δεν είχε καμία μέρα ξεκούρασης από τη στιγμή που ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του, και πλέον χάνει την ευκαιρία να ανέβει μία θέση στο Top-5 (να πάει στο No. 4).

Έμεινε στις 8 νίκες σε 14 παιχνίδια του στο 3ο Major της χρονιάς, ενώ δεν υπερβαίνει την καλύτερη πορεία του στη διοργάνωση, και πλέον ξέρει πως στα επόμενα τουρνουά οφείλει να ψάξει το κάτι παραπάνω, για να μη τεθεί θέμα πτώσης του από τις υψηλές θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Προς το παρόν δε χάνει βαθμούς, ωστόσο κοιτάει ενδελεχώς τις πορείες των Ρούνε, Ρούμπλεφ και Σίνερ, γιατί έχουν πιθανότητες να τον προσπεράσουν.

Το ματς:

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Αμερικανός ολοκλήρωσε το ματς με 53(!) winners, είχε 12 άσους, και για καλή του τύχη δεν του κόστισε ο εξωφρενικός αριθμός σε λάθη (56 αβίαστα και 5 διπλά σφάλματα). Αντίθετα, ο Στέφανος έμεινε στους 37 winners, πέτυχε έναν λιγότερο άσο από τον αντίπαλό του (11), και υπέπεσε σε 17 αβίαστα λάθη και μόλις ένα διπλό λάθος.

Στο πρώτο σετ είχε την πλήρη έλεγχο ο Έλληνας πρωταθλητής, έκανε break στο 3ο game για να πάρει ασφαλές προβάδισμα, και έχοντας διαχειριστεί τη διαφορά του άψογα ολοκλήρωσε την πρώτη στροφή του αγώνα με νέο break, για να σερβίρει πρώτος στην επανάληψη (6-3).

Στο δεύτερο σετ ο Γιούμπανκς ισορρόπησε το παιχνίδι, δεν κινδύνεψε από το σερβίς του, και με τον Στέφανο σταθερό από το δικό του το ματς οδηγήθηκε στο tie-break, όπου μετά από σχεδόν 10 λεπτά “μάχης” ο Αμερικανός έκανε τη διαφορά και ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ (7-6(4).

Στο τρίτο σετ, ο Τσιτσιπάς επέβαλε ξανά τον δικό του ρυθμό στο Court 2 του All Engalnd Club, μένοντας και πάλι σταθερός στο σερβίς του, και με δύο νέα break (ένα στου δρόμου τα μισά και ένα στο φινάλε) πήρε εκ νέου προβάδισμα νίκης, το οποίο εν τέλει δεν αξιοποίησε (6-3).

Στο τέταρτο σετ, οι ισορροπίες επέστρεψαν στο ακέραιο μέχρι το 8ο game, ώσπου στο αμέσως επόμενο ο Αμερικανός βρήκε το πολυπόθητο break, και εν συνεχεία σέρβιρε με επιτυχία για το σετ, στέλνοντας το παιχνίδι στο decider (6-4).

Εκεί, ο Κρίστοφερ έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του, κάνοντας back to back break στον Στέφανο, και στην εξέλιξη του αγώνα κράτησε την ακεραιότητα του σερβίς του, για να μπει σε θέση οδηγού. Ο Τσιτσιπάς έφερε το ματς στα ίσα στο 6ο game παίρνοντας πίσω το break, αλλά άμεσα ο Γιούμπανκς έκανε νέα παραβίαση, και με απόλυτη διαχείριση του πλεονεκτήματός του πια έφτασε στη μεγάλη νίκη (6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις