fbpx

Wimbledon: Πρόκριση στους «16» για τον Τσιτσιπά

Επικρατώντας με 3-0 σετ (6-4, 7-6, 6-4) του Σέρβου Λάζλο Τζέρε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση για τους «16» του Γουίμπλεντον, για πρώτη φορά μετά το 2018.

Έπειτα από δυο αγώνες των πέντε σετ κόντρα σε Τιμ και Μάρεϊ, ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε σχετικά εύκολα του Σέρβου και συνεχίζει στη δεύτερη εβδομάδα του βρετανικού γκραντ σλαμ.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα και με τα πολύ καλά ποσοστά που είχε στο πρώτο σερβίς δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να απειλήσει και όποτε χρειάστηκε, βρήκε τις απαντήσεις στην πίεσή του. Τα λάθη του Τζέρε στο δικό του σερβίς τα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο και έκανε το μπρέικ για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Έλληνα τενίστα, αφού από το πρώτο γκέιμ ο Σέρβος έκανε το μπρέικ και πήρε προβάδισμα. Ωστόσο, ο Στέφανος πήρε πίσω το μπρέικ, σπάζοντας κι εκείνος με τη σειρά του το σερβίς του αντιπάλου για να φτάσει στο 3-3. Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς πήγαινε πόντο πόντο, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Στέφανος βρέθηκε και πάλι να χάνει με 3-1, αλλά με δύο σερί μίνι μπρέικ γύρισε την κατάσταση, κατακτώντας στο σετ με 7-6 (7-5) για το 2-0.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το δεύτερο σετ, συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά και στο τρίτο, κάνοντας μπρέικ από νωρίς και προηγήθηκε με 2-1. Εντυπωσιακό είναι πως τα τρία από τα τέσσερα επόμενα γκέιμ που σέρβιρε, τα πήρε με love game, φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση και του τρίτου σετ με 6-4 και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις