fbpx

Wimbledon: Ανατροπή και πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη (vid)

Wimbledon: Ανατροπή και πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη (vid)

Πρεμιέρα με ήττα για την Μαρία Σάκκαρη στο φετινό Wimbledon, καθώς δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μάρτα Κόστιουκ (0-6, 7-5, 6-2), έπειτα από μία ώρα και 57 λεπτά αγώνα, και αποχαιρετά νωρίς το βροχερό Λονδίνο.

Μετά από μιάμιση ώρα καθυστέρηση την έναρξη του αγώνα, αλλά και τις συνεχόμενες διακοπές λόγω της ασταμάτητης βροχής στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια δεν κατάφερε να προχωρήσει στο Βρετανικό Grand Slam, αφήνοντας πλήρως ανεκμετάλλευτο το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στο ματς.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της No. 36 σε βάρος της Σάκκαρη (2-1 στα μεταξύ τους), και σίγουρα μία από τις πιο σημαντικές στην καριέρα της, καθώς απέκλεισε παίκτρια του Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, και μάλιστα με ανατροπή. Στον επόμενο γύρο θα παίξει με μία εκ των Πάουλα Μπαντόσα και Άλισον Ρισκ.

Όσον αφορά τα στατιστικά, η Μαρία ολοκλήρωσε τον αγώνα με τρεις περισσότερους winners από την 21χρονη Ουκρανή αντίπαλή της (19-16), ενώ είχαν από δύο άσσους αμφότερες, όμως τα πολλά περισσότερα αβίαστα λάθη κόστισαν στη No. 8 του κόσμου (47-32), με τα περισσότερα να ξεκινούν από τα μισά του 2ου σετ και μετά.

Το ματς:

Σχετικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού, το παιχνίδι άρχισε με τις καλύτερες προδιαγραφές για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία και ξεκίνησε πρώτη από τη γραμμή του σερβίς, χαρίζοντας μόλις έναν πόντο (1-0).

Με break συνέχισε η Σάκκαρη στο 2ο game, δείχνοντας εξ’ αρχής τις προθέσεις της για τα ηνία του ματς, και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω με τριπλό break point στο αμέσως επόμενο game, πήρε πέντε συνεχόμενους πόντους για να κάνει το 3-0.

Νέο break και πλέον η διαφορά είχε ανοίξει κατά πολύ (4-0), νέα υπεράσπιση στο σερβίς της για να απέχει ένα μικρό βήμα από την κατάκτηση του πρώτου σετ (5-0), και παρά τη μεγάλη διακοπή στα μέσα του τελευταίου game, η Σάκκαρη βρήκε και τρίτο break μετά από τρεις προσπάθειες, για να κάνει το bagel (6-0).

Στο 2ο σετ, και οι δύο ξεκίνησαν χωρίς απώλειες στο σερβίς τους (2-2), ακολούθησαν τρία διαδοχικά break εκατέρωθεν, ενώ στο 8ο game η Κόστιουκ έκανε ηχηρό βήμα για την ισοφάριση των σετ, καθώς έβγαλε ένα καθοριστικό service game (5-3).

Πήρε πίσω και το 2ο break η Μαρία, βγάζοντας χαρακτήρα σε μία κρίσιμη καμπή του αγώνα (5-5), αλλά δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς της στο 11ο game, χάνοντας πολύτιμη ευκαιρία να διεκδικήσει την καθαρή νίκη (6-5).

Στο τελευταίο game της 2ης στροφής του αγώνα, η Ουκρανή δε χαρίστηκε και έστειλε το ματς στο decider, με το μομέντουμ όλο δικό της πια (7-5).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, αν και η Ελληνίδα ξεκίνησε πατώντας καλά στο Court 2, δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, μιας και με ένα καθοριστικό σερί με 5/5 κερδισμένα games, η Κόστιουκ “κλείδωσε” την επικράτησή της (5-1).

Σέρβιρε με επιτυχία η Μαρία για να μειώσει προσωρινά (5-2), αλλά η Ουκρανή ολοκλήρωσε το ματς μετά από διπλό match point, για να εξασφαλίσει την παρουσία της στον 2ο γύρο του 3ου Major της χρονιάς (6-2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις