fbpx

Wimbledon: “Αλύγιστος” ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο Λονδίνο (vid)

Wimbledon: “Αλύγιστος” ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο Λονδίνο (vid)

Δύσκολη, αλλά νικηφόρα πρεμιέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Wimbledon, που επικράτησε του Ντόμινικ Τιμ με 3-6, 7-6(1), 6-2, 6-7(5), 7-6(8) μετά από 3 ώρες και 57 λεπτά αγώνα, και εξασφάλισε την παρουσία του στον 2ο γύρο του Λονδίνου για 3η φορά στην καριέρα του.

Σε ένα ματς δύο δόσεων, μιας και άρχισε το μεσημέρι της Τρίτης (4/7) και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (5/7), και το οποίο εμπεριείχε 3(!) tie-break, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας δε λύγισε κόντρα στον αξιόμαχο Τιμ, και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο 3ο Major της χρονιάς, ενώ παράλληλα σταμάτησε και τα αρνητικά αποτελέσματα στο γρασίδι.

Αυτή ήταν η 10η συνάντησή τους στο Tour, και πλέον επικρατεί η απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια (5-5), με τον Στέφανο να έχει επικρατήσει στα δύο τελευταία-φετινά ραντεβού τους, γεγονός που δείχνει πως βρίσκεται και σε καλύτερη κατάσταση από τον νικητή του US Open το 2020, αλλά και πρώην No. 3 του κόσμου.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως ο No. 5 της παγκόσμιας κατάταξης κερδίζει για 6η φορά σε 11 αγώνες του στο Βρετανικό Grand Slam, και απέναντι στον Άντι Μάρεϊ, τον οποίο θα κοντράρει αύριο Πέμπτη (6/7) θα ψάξει την πρόκριση στον 3ο γύρο, με την ελπίδα ότι δε θα επανεμφανιστεί η βροχή στο Λονδίνο.

Το ματς:

Αναφορικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού, στο χθεσινό πρώτο σετ την πρώτη ισχνή διαφορά είχε ο 29χρονος Αυστριακός, καθώς σέρβιρε πρώτος και κρατούσε το μικρό προβάδισμα μέχρι του δρόμου τα μισά (3-2).

Κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Στέφανου στη συνέχεια, κάνοντας ηχηρό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης στροφής του αγώνα, ενώ στο 7ο game ήρθε πιο κοντά στο στόχο του, μετά από ένα ακόμα επιτυχημένο service game. Αμφότεροι απέφυγαν τις απειλές για νέο break, και έτσι ο Τιμ έκανε το 1-0 (6-3).

Το 2ο σετ δεν ολοκληρώθηκε χθες, καθώς η βροχή έγινε πιο έντονη μετά το 7ο game (4-3 υπέρ του Τσιτσιπά), και εκεί το παιχνίδι διακόπηκε. Στη σημερινή του εξέλιξη, κανείς από τους δύο πρωταγωνιστές δεν άφησε περιθώρια απειλής για break, και οδηγήθηκαν στο tie-break.

Ήταν το πρώτο από τα τρία συνολικά που πραγματοποιήθηκαν στην πρεμιέρα τους, και σ’ αυτό ο Στέφανος ήταν καταιγιστικός, μιας και επικράτησε με το ευρύ 7-1, και γρήγορα επανάφερε τις ισορροπίες στο ματς (7-6(1).

Στο 3ο σετ, ο Έλληνας πρωταθλητής κράτησε χαμηλά τον Τιμ, αφού δεν του επέτρεπε να ξεφύγει εξ’ αρχής, και από το 5ο game και μετά δεν του χάρισε τίποτα, έχοντα πλέον δικό του το μομέντουμ.

Του έκανε break στα μισά του 3ου μέρους (3-2), υπερασπίστηκε με ακρίβεια το σερβίς του στη συνέχεια για να αυξήσει την απόσταση (4-2), έκανε ξανά break “κλειδώνοντας” την ανατροπή, και την έκανε πραγματικότητα στο 8ο game, που έφτασε σε ένα ακόμα service game (6-2).

Στο 4ο μέρος, ο Τιμ άλλαξε αγωνιστικό πρόσωπο και αποφάσισε να βάλει δύσκολα στον Στέφανο. Όντας πρώτος που σερβίρει, δεν επέτρεψε να παραβιαστεί το σερβίς του, ποντάροντας στο λάθος του Έλληνα τενίστα για να φτάσει στην ισοφάριση.

Ούτε ο Τσιτσιπάς όμως χάρισε τίποτα από το σερβίς του, γεγονός που οδήγησε τους δύο παίκτες σε δεύτερο tie-break, με τον Αυστριακό αυτή τη φορά να χαμογελά στο τέλος, που με το τρίτο set point του έστειλε το ματς στο decider (7-6(5).

Στο τελευταίο chapter της ματσάρας στο Court 2, για μία ακόμα φορά τα σερβίς ήταν… μετρημένα κουκιά και για τους δύο, που έκλειναν γρήγορα τα service game τους, και απέφευγαν να ρισκάρουν ανοίγοντας το γήπεδο.

Για άλλη μια φορά λοιπόν, και αναγκαστικά τελευταία, κράτησαν την ισοπαλία μέχρι τέλους και έλυσαν τις διαφορές τους ξανά στη μίνι “παράταση”. Μετά από μία “ολιγόλεπτη” μάχη, η οποία τώρα κρίνονταν στους 10 πόντους, ο Στέφανος έμεινε πιο ψύχραιμος και έχοντας διπλό match point στη διάθεσή του πήρε την πολυπόθητη πρόκριση (7-6(8).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις