fbpx

Wimbledon: Πρεμιέρα με καθαρή νίκη για τον Βαβρίνκα στο Λονδίνο

Wimbledon: Πρεμιέρα με καθαρή νίκη για τον Βαβρίνκα στο Λονδίνο

Με τον καλύτερο τρόπο έδωσε το έναυσμα για την πορεία του στο φετινό Wimbedon ο Σταν Βαβρίνκα, που επικράτησε στην πρεμιέρα του στο Λονδίνο του Εμίλ Ρουσουβουόρι με 7-5, 7-5, 6-4, έπειτα από δύο ώρες και 19 λεπτά, και εξασφάλισε την παρουσία του στον 2ο γύρο.

Ο 38χρονος Ελβετός κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να προηγηθεί στο φινάλε και των δύο σετ, για να απέχει ένα 3ο και τελευταίο βήμα από την καθαρή νίκη, το οποίο και έκανε κάμπτοντας ξανά την αντίσταση του αντιπάλου του, από 5ο game της τελευταίας στροφής και μετά.

Αν και προηγήθηκε στην αρχή ο No. 88 του κόσμου, ισοφαρίστηκε και προσπεράστηκε από τον 21χρονο Φινλανδό, αλλά στη συνέχεια ανέκτησε ξανά τον έλεγχο και έκλεισε ιδανικά την αναμέτρηση.

Τέλειωσε το ματς με 5 break, 18 winners, 26 αβίαστα λάθη, 6 άσους και 3 διπλά σφάλματα, σε αντίθεση με τον No. 47 του κόσμου που είχε 31(!) winners και 3 άσσους, όμως του κόστισαν τα 40 αβίαστα λάθη, και τα επίσης 3 διπλά σφάλματα.

Από το 2005 και μετά μετρά 16 συμμετοχές στο 3ο Major του χρόνου ο Stan the Man, που έχει κατακτήσει 3 Grand Slam, αλλά κανένα δεν ήταν στο Λονδίνο. Στην επόμενη φάση, ο Ελβετός θα κοντραριστεί με έναν εκ των Τόμας Μάρτιν Ετσεβερί και Μπερνάμπ Ζαπάτα Μιράλες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις