fbpx

Wimbledon: Ιδανική πρεμιέρα για τον Τζόκοβιτς (vid)

Wimbledon: Ιδανική πρεμιέρα για τον Τζόκοβιτς (vid)

Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Wimbledon, καθώς επικράτησε του Πέδρο Κατσίν με 6-3, 6-3, 7-6(4), έπειτα από δύο ώρες και 17 λεπτά αγώνα, και εξασφάλισε την παρουσία του στον 2ο γύρο του Βρετανικού Grand Slam, με ξεκάθαρο στόχο φυσικά να φτάσει μέχρι τέλους.

Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στο χόρτο για φέτος, το οποίο διακόπηκε για αρκετή ώρα από τη βροχή στο Λονδίνο, ο Νόλε δεν αντιμετώπισε προβλήματα παρά μόνο στο 3ο και τελευταίο σετ, κατά το οποίο έκαμψε την αντίσταση του 28χρονου Αργεντινού στο tie-break.

Αυτή ήταν η 87η νίκη του 36χρονου Σέρβου στο κορτ του All England Club (87-10), αλλά και η 29η διαδοχική, ενώ αξίζει να σημειωθεί το απίστευτο σερί νικών που τρέχει ο Τζόκοβιτς σε Grand Slam διοργανώσεις.

Μετρά 22(!) σερί νίκες, καθώς έχει κατακτήσει κάθε Major στο οποίο έχει αγωνιστεί, από πέρσι τέτοια εποχή (WImbledon, Australian Open, Roland Garros). Την Τετάρτη (5/7) θα ψάξει την 350η νίκη του στις τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς, παίζοντας κόντρα στον Τζόρνταν Τόμπσον, που επικράτησε νωρίτερα του Μπράντον Νακασίμα με 2-6, 2-6, 6-4, 7-6 (4), 6-3.

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, ο Νόλε δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στα πρώτα δύο σετ. Στο 1ο, αν και δέχθηκε νωρίς πρώτος break, απάντησε άμεσα ανακτώντας τον έλεγχο, και στη συνέχεια με ένα δεύτερο έκανε με ασφάλεια το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-3).

Στο 2ο σετ, εξ’ αρχής έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του, διατήρησε την ασφαλή απόσταση από τον Κατσίν μέχρι το 8ο game, και στο αμέσως επόμενο πραγματοποίησε το 4ο προσωπικό του, για να απέχει ένα σετ από την καθαρή νίκη (6-3).

Στο 3ο και τελευταίο, κανείς δε βρήκε break στα 12 games, οπότε τις διαφορές τους τις έλυσαν στο tie-break, όπου μετά από κάτι παραπάνω από 10 λεπτά (10:19), ο Τζόκοβιτς κέρδισε με επιμέρους σκορ 7-4, και θα συνεχίσει ακάθεκτος την πορεία του στο ιστορικό Slam (7-6(4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις