fbpx

Φιλική νίκη του Τσιτσιπά επί του Φοκίνα στο Λονδίνο (vids)

Φιλική νίκη του Τσιτσιπά επί του Φοκίνα στο Λονδίνο (vids)

Επιστροφή στις νίκες, έστω και σε ματς φιλικού χαρακτήρα, για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που δείχνει να προσαρμόζεται στο γρασίδι του Λονδίνου και να ανεβάζει στροφές, ενόψει της δύσκολης πρεμιέρας του στο Wimbledon απέναντι στον νικητή του US Open το 2020, αλλά και πρώην No. 3 του κόσμου, τον Ντομινίκ Τιμ.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας κατάφερε να επικρατήσει του Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 6-4, 6-4 σε αγώνα επίδειξης για το Boodles στο Λονδίνο, και έδειξε να βρίσκει τα καλά αγωνιστικά πατήματά του λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του στο 3ο Major της χρονιάς.

Στο 1ο σετ, ο No. 5 του κόσμου, αλλά και του ταμπλό στο Βρετανικό Grand Slam, έμεινε πίσω στο σκορ με break (4-2), όμως κατάφερε με ένα εντυπωσιακό σερί να ανατρέψει την κατάσταση, σπάζοντας δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του, για να πάρει προβάδισμα νίκης (6-4).

Μετά το τέλος του 1ου game της επανάληψης, η βροχή δυνάμωσε στην περιοχή και έτσι το παιχνίδι διακόπηκε για λίγη ώρα. Με την επιστροφή των παικτών στο κορτ, ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε το break που βρήκε από νωρίς (3-1), και διατήρησε τη διαφορά του ως έχει μέχρι τέλους, για να πάρει την straight νίκη (6-4).

YouTube video

Μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης, ο Στέφανος μίλησε στην on court συνέντευξή του για τις εμπειρίες του από το Boodles, για την αυριανή συμμετοχή του στα διπλά, αλλά και για τον επερχόμενο αγώνα του κόντρα σε έναν (παραδοσιακά) δύσκολο και υπολογίσιμο αντίπαλο.

«Απολαμβάνω να παίζω με τον αδερφό μου, και θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε εδώ. Είναι όμορφα εδώ, είναι χαλαρά, και αυτό μ’ αρέσει πολύ. Δεν έπαιξα για 2-3 χρόνια, όμως όποτε έρχομαι εδώ, επιστρέφουν οι αναμνήσεις στο μυαλό μου. Είχα παίξει πρώτη φορά το 2017 ως junior παίκτης».

Σχετικά με τον Τιμ, είπε: «Έχουμε παίξει πολλά δραματικά παιχνίδια με τον Ντόμινικ, όπως στα ATP Finals του 2019, ή και φέτος στη Μαδρίτη. Στο χορτάρι δεν έχουμε παίξει ποτέ, δεν ξέρω τι να περιμένω, αλλά ούτε και εκείνος ξέρει. Είναι δυνατός αντίπαλος και θα τα δώσει όλα στο γήπεδο. Θα παλέψει ,και το ίδιο πρέπει να κάνω και εγώ».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις