fbpx

Wimbledon: Πρεμιέρα με Τιμ ο Τσιτσιπάς – Στην ίδια πλευρά με Μεντβέντεφ και Αλκαράθ (pics)

Wimbledon: Πρεμιέρα με Τιμ ο Τσιτσιπάς – Στην ίδια πλευρά με Μεντβέντεφ και Αλκαράθ (pics)

Καθόλου εύκολο δε θα είναι το πιθανό μονοπάτι του Στέφανου Τσιτσιπά ως τον τελικό του Wimbledon, με τα δύσκολα να ξεκινούν από τον 1ο γύρο του Βρετανικού Grand Slam. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει την πρεμιέρα του τον νικητή του US Open το 2020, αλλά και πρώην No. 3 του κόσμου, τον Ντομινίκ Τιμ.

Εφόσον επιβληθεί στην πρεμιέρα του ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, και φτάσει στη δεύτερη φετινή νίκη του στο γρασίδι, τότε στον 2ο γύρο θα τον περιμένει είτε ο κάτοχος των τριών Grand Slam, και δύο φορές πρωταθλητής στο Λονδίνο, Άντι Μάρεϊ, είτε ο 27χρονος Βρετανός, Ράιαν Πένιστον.

Αν κάνει το 2/2 στη διοργάνωση, τότε θα έχει φτάσει στην περσινή του πορεία και πιθανότατα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον No. 32 του ταμπλό, Μπεν Σέλντον. Η τρίτη σερί νίκη ίσως να τον φέρει αντιμέτωπο στη συνέχεια με έναν ε των Κάμερον Νόρι και Σεμπάστιαν Κόρντα, για μία θέση στα προημιτελικά.

Εκεί, με βάση λογική και παγκόσμιας κατάταξης, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον No. 3 του ταμπλό, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, και αν καταφέρει να επιβληθεί δεν αποκλείεται να συναντηθεί στα ημιτελικά με τον Κάρλος Αλκαράθ, σε μία ρεβάνς του προημιτελικού του Παρισιού για το Roland Garros.

Από την άλλη μεριά του ταμπλό, δεν αμφισβητείται το ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το πρώτο φαβορί για την παρουσία του σε έναν ακόμα τελικό ενός Major, ωστόσο πολλές πιθανότητες για να βρεθούν εκεί έχουν και οι Γιανίκ Σίνερ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Φελίξ Οσέρ-Αλιασίμ, ενώ πάντα υπολογίσμη δύναμη στο χόρτο είναι και ο Νικ Κύργιος.

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά:
1R: Τιμ
2R: Μάρεϊ/Πένιστον
3R: Σέλντον
4R: Νόρι/Κόρντα
QF: Μεντβέντεφ
SF: Αλκαράθ
F: Τζόκοβιτς

Πιθανοί προημιτελικοί:
Αλκαράθ-Ρούνε
Μεντβέντεφ-Τσιτσιπάς
Σίνερ-Ρουντ
Ρούμπλεφ-Τζόκοβιτς

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις