fbpx

Πέρασε στο κυρίως ταμπλό στο 25άρι της Σερβίας η Ματούλα

Πέρασε στο κυρίως ταμπλό στο 25άρι της Σερβίας η Ματούλα

Την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων στη Σερβία πήρε η Μάρθα Ματούλα, μετρώντας το απόλυτο των νικών στον προκριματικό γύρο, και θα είναι η 2η ελληνική εκπροσώπηση στη διοργάνωση στα μονά, μαζί με την Μιχαέλα Λάκη.

Η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, αλλά και No. 2 του ταμπλό των προκριματικών, αρχικά είχε bye στον 1ο γύρο, για να αντιμετωπίσει μετέπειτα την Λάουρα Σβατίκοβα (Σλοβακία) και να την κερδίσει με 6-4, 6-2. Στον τελευταίο γύρο επιβλήθηκε της Αλεξάνδρα Ποσπέλοβα (Ρωσία) με 6-3, 6-2.

Αντίθετα με την Ματούλα, δεν πήραν το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό οι Δήμητρα Παύλου και Ελένη Χριστοφή. Η πρώτη αρχικά είχε bye, ενώ στον 2ο γύρο νίκησε την Ντοροτέγια Πέτροβιτς (Σερβία) με 6-4, 6-4. Στον τελευταίο προκριματικό γύρο έχασε από την Κατερίνα Στιούαρτ (ΗΠΑ) με 7-6(2), 6-1, και έμεινε εκτός συνέχειας.

Όσον αφορά την Χριστοφή, στην πρεμιέρα της νίκησε την Μάχα Ραντένκοβιτς (Σουηδία) με 6-3, 2-6, 10-5, όμως στον 2ο γύρο δεν τα κατάφερε απέναντι στην No. 6 του προκριματικού ταμπλό, την Τίφανι Λεμέτρ (Γαλλία), καθώς έχασε με 6-4, 6-1.

Στις “32” του κυρίως ταμπλό, η Μάρθα θα αντιμετωπίσει την κορυφαία του ταμπλό, την 33χρονη Τουρκάλα, Κάγλα Μπουγιουκακτσάι, σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη αποστολή, ενώ η Λάκη θα παίξει κόντρα στην Εκατερίνα Γιασίνα, με στόχο την είσοδό της στις καλύτερες “16”.

Παράλληλα, και στα διπλά της διοργάνωσης υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση. Ματούλα και Χριστοφή συνεργάζονται, και στον 1ο γύρο επικράτησαν των Άνα Καντιότο (Βραζιλία) και Τίφανι Λεμέτρ (Γαλλία) με 4-6, 6-3, 10-8, και περιμένουν να μάθουν τις επόμενες αντίπαλές τους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις