fbpx

Berlin Open: Πήρε τη ρεβάνς η Σάκκαρη και προκρίθηκε (vid)

Berlin Open: Πήρε τη ρεβάνς η Σάκκαρη και προκρίθηκε (vid)

Πρώτη φετινή νίκη στο γρασίδι του Βερολίνου, και δεύτερη στη grass season για τη Μαρία Σάκκαρη, που πήρε τη ρεβάνς για τον πρόωρο αποκλεισμό στο Νότιγχαμ από την Αλιζέ Κορνέ, κερδίζοντάς την με 6-4, 6-2 σε μία ώρα και 47 λεπτά, για να περάσει στον 2ο γύρο του Berlin Open.

Με φανερά βελτιωμένη επίδοση και εμφάνιση, σε σχέση με το WTA 250 τουρνουά της περασμένης εβδομάδας, η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια πήρε καθαρή νίκη κόντρα στην No. 60 του κόσμου, έχοντας σπάσει 5 φορές το σερβίς της αντίπαλής της, ενώ ολοκλήρωσε το ματς έχοντας σβήσει 13/15 break points!

Στον 2ο γύρο της διοργάνωσης, η Μαρία θα αντιμετωπίσει μια εκ των Βικτόρια Αζαρένκα και Αλιαξάντρα Σάνσοβιτς, με στόχο την είσοδό της στην τελική 8αδα, σε μία περίοδο που είναι πολύ σημαντικό να ανακτήσει καλό αγωνιστικό ρυθμό, καθώς πλησιάζει το 3ο Major της χρονιάς, το Wimbledon.

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο σετ αμφότερες ξεκίνησαν με αλάνθαστες υπερασπίσεις των σερβίς τους, για να πάρει εξ’ ολοκλήρου τον έλεγχο στη συνέχεια η No. 8 του κόσμου, και με 4/4 κερδισμένα games, αλλά και δύο break στο ενδιάμεσο, να απέχει ένα μικρό βήμα από το προβάδισμα νίκης (5-1).

Μείωσε αισθητά η 33χρονη Γαλλίδα, που έσβησε και το ένα από τα δύο break, αλλά στο 9ο game η Σάκκαρη με ένα μεγάλο hold κράτησε απαραβίαστο το σερβίς της, και έκλεισε το σετ ιδανικά (6-4).

Στο 2ο και τελευταίο μέρος του αγώνα, ξεκίνησε με break η Μαρία, ενώ στην έκβαση του αγώνα με ένα ακόμα μεγάλο hold αύξησε τη διαφορά σημαντικά (2-0).

Η απόσταση παρέμεινε ίδια ως το 4ο game (3-1), ακολούθησαν 3(!) εκατέρωθεν break για κάθε παίκτρια (5-2), και στο φινάλε η Σάκκαρη ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προσπάθειές της με ένα ακόμα hold, για να περάσει στον επόμενο γύρο του Βερολίνου (6-2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις