fbpx

Οι βαθμοί που έχει να υπερασπιστεί ο Τσιτσιπάς μέχρι το τέλος της χρονιάς

Οι βαθμοί που έχει να υπερασπιστεί ο Τσιτσιπάς μέχρι το τέλος της χρονιάς

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου και ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο No. 5 της παγκόσμιας κατάταξης συγκεντρώνοντας 4.875 βαθμούς.

Η καλή πορεία στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς στην Αυστραλία, αλλά και η ανταγωνιστική clay season τον διατήρησε στην πρώτη πεντάδα, και τώρα μπροστά του έχει τόσο το γρασίδι, όσο και ξανά τη σκληρή επιφάνεια, για να παραμείνει εκεί, και γιατί όχι να διεκδικήσει την άνοδό του.

Η αρχή δεν έγινε μέσω Στουτγκάρδης, καθώς ο 24χρονος Έλληνας τενίστας αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Boss Open από τον Ρισάρντ Γκασκέ με 7-6(8), 2-6, 7-5, και απώλεσε την ευκαιρία να κερδίσει μία θέση, ενώ αυτό θα του στερήσει και 45 βαθμούς.

Παρόλα αυτά, θα προσπαθήσει εκ νέου για κάτι καλύτερο την ερχόμενη εβδομάδα ο Στέφανος, μιας και θα συμμετάσχει στο ATP 500 τουρνουά στο Χάλε, με τον πήχη δυσκολίας να είναι πιο αυξημένος, καθώς θα βρεθούν εκεί περισσότερα ονόματα του Top-10.

Οι διοργανώσεις και οι βαθμοί υπεράσπισης σε κάθε μία:

Στο Χάλε, λοιπόν, ο Τσιτσιπάς θα χρειαστεί να καλύψει μόλις 45 βαθμούς, και αν επανέλθει στους γνωστούς καλούς ρυθμούς του αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Με μια καλή πορεία, μάλιστα, μπορεί να ελπίζει και σε άνοδο στα ATP Rankings σύντομα.

Από εκεί και έπειτα, εφόσον αγωνιστεί στη Μαγιόρκα θα πρέπει να κάνει και μία αντάξια πορεία όπως πέρσι, φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, που θα του επιστρέψει τους 250 βαθμούς. Ώστε να πάει στο Λονδίνο ανεπηρέαστος, και να διεκδικήσει μία καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρσι, που αποκλείστηκε από τον 3ο γύρο του Wimbledon.

Επόμενη στάση για τον Έλληνα πρωταθλητή θα είναι το Τορόντο, όπου και εκεί δεν έχει να ανησυχεί για τους φετινούς βαθμούς που έχει να υπερασπιστεί, καθώς είναι μόλις δέκα (10), λόγω του περσινού αποκλεισμού από τον 1ο γύρο.

Μετά, όμως, θα μεταφερθεί στο Σινσινάτι, που πέρσι έκανε μία φανταστική πορεία μέχρι τον τελικό, χάνοντας τον τίτλο από τον Μπόρνα Τσόριτς. Εκεί θα έχει να καλύψει 600 βαθμούς, και αν τα καταφέρει θα έχει ευκολότερο έργο ενόψει του 3ου Major της χρονιάς στην Αμερική.

Στο περσινό US Open, ο Τσιτσιπάς υπέστη απρόσμενη ήττα στον 1ο γύρο από τον Κολομβιανό Ντάνιελ Γκάλαν, και αυτό του δίνει την άνεση φέτος να υπερασπίζεται μόλις δέκα (10) βαθμούς.

Ένα μήνα μετά θα ταξιδέψει στην Αστάνα για να υπερασπιστεί 300 βαθμούς, μιας και ήταν φιναλίστ πέρσι στο Νουρ-Σουλτάν, ενώ και στην Στοκχόλμη θα έχει δύσκολο έργο, καθώς και εκεί είχε φτάσει ως τον τελικό, και θα κληθεί να καλύψει 150 βαθμούς.

Μία εβδομάδα μετά θα ακολουθήσει το ATP 500 τουρνουά της Βιέννης, που θα έχει να υπερασπιστεί 45 βαθμούς, και θα κλείσει με δύο αρκετά δύσκολες αποστολές, αφού πρώτα θα χρειαστεί να καλύψει στο Masters του Παρισιού 360 βαθμούς, και στα ATP Finals άλλους 200.

Αναλυτικά:
Χάλε: 45
Μαγιόρκα: 250
Wimbledon: 0
Τορόντο: 10
Σινσινάτι: 600
US Open: 10
Αστάνα: 300
Στοκχόλμη: 150
Βιέννη: 45
Παρίσι: 360
ATP Finals 200

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις