fbpx

Rothesay Open: Ήττα στην πρεμιέρα των διπλών για τη Σάκκαρη

Rothesay Open: Ήττα στην πρεμιέρα των διπλών για τη Σάκκαρη

Πρόωρος αποκλεισμός για τη Μαρία Σάκκαρη στα διπλά του WTA 250 τουρνουά του Νότιγχαμ με την επωνυμία «Rothesay Open», που είχε για παρτενέρ της την 26χρονη Κροάτισσα, αλλά και καλή της φίλη, Ντόνα Βέκιτς.

Το Ελληνοκροάτικο δίδυμο ηττήθηκε στο πλαίσιο του 1ου γύρο από τις Κριστίνα Μπούκσα και Μακότο Νινομίγια με ανατροπή στα σετ, 3-6, 6-4, 10-6, μετά από μία ώρα και 26 λεπτά αγώνα, και αποχαιρέτησαν για 2η σερί χρονιά τα διπλά από νωρίς.

Θυμίζουμε πέρυσι, Σάκκαρη και Βέκιτς είχαν συνεργαστεί ξανά στην ίδια διοργάνωση, και τότε ηττήθηκαν από τις Σαμάνθα Στόσουρ και Λατίσα Τσαν με 6-3, 6-3.

Όσον αφορά τα μονά, η 27χρονη Ελληνίδα κέρδισε στη φάση των “32” την Κινέζα Σιγιού Γουάνγκ με 6-2, 7-6(6), και στον επόμενο γύρο θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της 33χρονης Γαλλίδας, αλλά και No. 72 του κόσμου, Αλιζέ Κορνέτ.

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο σετ ξεκίνησαν καλύτερα Μαρία και Ντόνα, που σέρβιραν πρώτες, κράτησαν την ισχνή διαφορά τους μέχρι το 3ο game (2-1), και μέχρι το 6ο είχαν πλήρως τον έλεγχο, κάνοντας break δύο φορές (5-1).

Πήραν πίσω το ένα break οι Μπούσκα και Νινομίγια, αλλά δεν έφτανε αυτό για να αποτρέψουν την απώλεια του 1ου σετ, μιας και στο 9ο και τελευταίο game έμειναν στον έναν πόντο, και έτσι το δίδυμο της Ελληνίδας πρωταθλήτριας έκανε μεγάλο βήμα για τη νίκη (6-3).

Στο 2ο μέρος, στο σερβίς ξεκίνησε το Ισπανογιαπωνέζικο ζευγάρι, και κρατώντας για πρώτη φορά ένα δικό τους μικρό προβάδισμα (2-1) κατάφερε να το αυξήσει στο 4ο game, κάνοντας πρώτες break στη δεύτερη στροφή του αγώνα (3-1).

Με άψογο σερβίς πήραν απόσταση ασφαλείας (4-1), και παρά την επιστροφή των Σάκκαρη και Βέκιτς στη διεκδίκηση του ματς, σβήνοντας μάλιστα και το αρχικό break (4-4), στο φινάλε του 2ου σετ έστειλαν το ματς στο super tie-break, με love service game, αλλά και με το 3ο ομαδικό τους break (6-4).

Μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη” στο τέλος του παιχνιδιού, οι Μπούσκα και Νινομίγια κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή και να προκριθούν, αφού επικράτησαν με επιμέρους σκορ 10-6.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις