fbpx

Rothesay Open: Πρεμιέρα με νίκη για τη Σάκκαρη στο Νότιγχαμ (vid)

Rothesay Open: Πρεμιέρα με νίκη για τη Σάκκαρη στο Νότιγχαμ (vid)

Νικηφόρα πρεμιέρα για τη Μαρία Σάκκαρη στο Νότιγμαχ, καθώς επικράτησε της Σιγιού Γουάνγκ με 6-2, 7-6(6), μετά από μία ώρα και 42 λεπτά αγώνα, και εξασφάλισε την παρουσίά της στις “16” του Rothesay Open.

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια ήταν άριστη στο πρώτο σετ, έχοντας κάνει το πρώτο βήμα για την επικράτηση με όπλο της το καλό σερβίς, ενώ στο δεύτερο δυσκολεύτηκε αρκετά από την No. 75 του κόσμου, όμως κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της στο tie-break.

Αυτός ήταν ο πρώτος της αγώνας στο γρασίδι, και σίγουρα δεν περίμενε εξ’ αρχής μία κυριαρχική εμφάνιση, ωστόσο ήρθε η καθαρή νίκη για την Μαρία, και πλέον περιμένει τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα σε Κατιέ Σβαν και Αλιζέ Κορνέτ, για να μάθει με ποια από τις δύο θα παίξει στον επόμενο γύρο.

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο σετ η Ελληνίδα ξεκίνησε πρώτη από τη γραμμή του σερβίς, και διατήρησε το ισχνό της προβάδισμα μέχρι το 5ο game (3-2), μιας και η Κινέζας σέρβιρε εξ’ αρχής καλά.

Από εκείνο το σημείο όμως και μετά, η Σάκκαρη απέκτησε πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης, καθώς έκανε το πρώτο break στο 6ο game, κράτησε στους δύο πόντους την αντίπαλή της στη συνέχεια, και στο φινάλε της έσπασε πάλι το σερβίς, για να κλείσει ιδανικά το πρώτο μέρος (6-2).

Στο 2ο και τελευταίο μέρος του αγώνα, αν και η Μαρία είχε πάλι την ευκαιρία να σερβίρει πρώτη, δεν το αξιοποίησε και υπέστη break με το “καλησπέρα” του 2ου σετ, ενώ στην έκβαση του αγώνα δεν απάντησε άμεσα, και έτσι βρέθηκε αρκετά πίσω στο σκορ (2-0).

Από το 3ο game όμως και μετά βρήκε ξανά τα πατήματά της η No. 1 του ταμπλό, και με σερί 3/3 κερδισμένα games, αλλά και το 2ο προσωπικό της break στο ενδιάμεσο, προσπέρασε με ισχνή απόσταση, την οποία και διατήρησε μέχρι τέλους, στέλνοντας το ματς σε tie-break (6-6).

Μετά από μία αρκετά ανταγωνιστική “μάχη”, η Σάκκαρη κατάφερε να “λυγίσει” την Γουάνγκ με επιμέρους σκορ 8-6, μέσα σε 13 λεπτά, και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του WTA 250 τουρνουά της Αγγλίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις