fbpx

Roland Garros: Εκνευρισμένος με το θέμα των ενέσεων ινσουλίνης ο Ζβέρεφ (vid)

Roland Garros: Εκνευρισμένος με το θέμα των ενέσεων ινσουλίνης ο Ζβέρεφ (vid)

Ο Σάσα Ζβέρεφ πήρε θέση για την εμπειρία του από το γαλλικό όπεν και το θέμα των ενέσεων ινσουλίνης για να ρυθμίσει το διαβήτη.

 Ο Γερμανός, ο οποίος πέρασε στα προημιτελικά του γαλλικού όπεν μετά τη νίκη στα τρία σετ επί του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, έχει διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1 σε ηλικία τριών ετών και χρειάζεται να κάνει ενέσεις ινσουλίνης για να ρυθμίζει το επίπεδο σακχάρου στον οργανισμό του.

Στη διάρκεια του τουρνουά ένας από τους εκπροσώπους των διοργανωτών του είπε ότι δεν μπορεί να πάρει ινσουλίνη στο κορτ και θα πρέπει να ζητήσει bathroom break για να το κάνει. «Στο ATP Tour την παίρνω στο κορτ, εδώ δεν μου επιτρέπουν να το κάνω», είπε στο γερμανικό Eurosport. «Αν δεν μπορώ να την πάρω στο κορτ θα πρέπει να πηγαίνω στα αποδυτήρια κάθε φορά. Στο τελευταίο ματς μου είπαν ότι μετράει ως toilet break και τότε τους είπα ότι θα πρέπει να αποχωρώ τέσσερις με πέντε φορές, αποφασίστε τι θέλετε να κάνω».

Στο προηγούμενο παιχνίδι του απέναντι στον Φράνσις Τιάφο επιδιαιτητής ήταν ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε ότι ο Ζβέρεφ ήταν διαβητικός. «Έκανα στον εαυτό μου την ένεση και πανικοβλήθηκε και είπε να καλέσω ένα γιατρό αν έδωσα κάποια ουσία στον εαυτό μου».

Ο Γερμανός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Τόμας Μάρτιν Ετσεβέρι, δημιούργησε ίδρυμα την περασμένη χρονιά για να στηρίζει παιδιά με διαβήτη και να παρέχει τα κατάλληλα φάρμακα για όσα τα έχουν ανάγκη σε χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις