fbpx

Roland Garros: Απέκλεισε τη Ζαμπέρ με ανατροπή η Μάια (vid)

Roland Garros: Απέκλεισε τη Ζαμπέρ με ανατροπή η Μάια (vid)

Εντυπωσιακή επιστροφή στο παιχνίδι και μεγάλη πρόκριση για την Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια, που επιβλήθηκε της Ονς Ζαμπέρ με 3-6, 7-6(5), 6-1, έπειτα από δυόμιση ώρες αγώνα, για να γίνει η πρώτη Βραζιλιάνα που φτάνει σε ημιτελικό του Roland Garros.

Η 27χρονη τενίστρια, που μέχρι πρότινος δεν είχε βρεθεί σε 3ο γύρο μίας Grand Slam διοργάνωσης, αδιαμφισβήτητα διανύει μία ονειρική πορεία στο Παρίσι, και θέλει δύο νίκες για να γράψει ιστορία, κατακτώντας τον τίτλο.

Βέβαια για να φτάσει στον τελικό, θα πρέπει πρώτα να προσπεράσει το εμπόδιο είτε της Κόκο Γκοφ, είτε της κορυφαίας του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ, που αναμετρώνται αυτή την ώρα, για μια θέση στα ημιτελικά της Πόλης του Φωτός.

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο πρώτο σετ η 28χρονη Τυνήσια είχε τον έλεγχο, και με 3(!) break στο ενεργητικό της κατάφερε να πάρει τα ηνία, και να κάνει αισθητό βήμα για τη νίκη (6-3). Στην επανάληψη όμως, η Βραζιλιάνα είχε άλλη άποψη, και κατάφερε να στείλει το ματς στο decider, κατακτώντας το set στο tie-break (7-6(5).

Στο 3ο και τελευταίο μέρος του παιχνιδιού, η No. 14 (για την ώρα) του κόσμου είχε πάρει μεγάλο ψυχολογικό boost από την ισοφάριση, και κυριαρχώντας στο κορτ του Philippe Chatrier έφτασε στην ανατροπή, που της δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται τα πάντα (6-1).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις