fbpx

Roland Garros: Το βράδυ της Τρίτης η “μονομαχία” του Τσιτσιπά με τον Αλκαράθ

Roland Garros: Το βράδυ της Τρίτης η “μονομαχία” του Τσιτσιπά με τον Αλκαράθ

Στο τελευταίο παιχνίδι της Τρίτης (6/6) τοποθετήθηκαν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Κάρλος Αλκαράθ, που αδιαμφισβήτητα συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα στο αυριανό πρόγραμμα του Philippe Chatrier, με ένα εισιτήριο για την τελική 4αδα του Roland Garros να διακυβεύεται.

Συγκεκριμένα, η αναμέτρηση του 24χρονου Έλληνα τενίστα με τον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 21:15 (ώρα Ελλάδος), και θα μεταδοθεί ζωντανά από τις συχνότητες του Eurosport και του Eurosport Player.

Οι δηλώσεις του Αλκαράθ ενόψει του προημιτελικού κόντρα στον Τσιτσιπά

Αυτή θα είναι η 5η συνάντησή τους στο κορτ μέχρι σήμερα, αλλά και η 2η φετινή. Μέχρι τώρα, ο 20χρονος Ισπανός μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς απέναντι στον Στέφανο, με τις δύο να ναι στο χώμα, και τις υπόλοιπες σε σκληρή επιφάνεια.

Την τελευταία φορά που αντιμετωπίστηκαν, αμφότεροι διεκδικούσαν τον τίτλο του Barcelona Open, στον τελικό της ATP 500 διοργάνωσης. Ο No. 1 του κόσμου επικράτησε στα δύο σετ με 6-3, 6-4, και πανηγύρισε τον 4ο φετινό, αλλά και τον 10ο συνολικά, τίτλο του.

Αμφότεροι προέρχονται από τέσσερις διαδοχικές/φετινές νίκες στο Παρίσι. Ο Στέφανος επικράτησε χθες εύκολα του Σεμπάστιαν Όφνερ με 7-5, 6-3, 6-0, φτάνοντας έτσι τις 22 νίκες στην Πόλη του Φωτός, ενώ ο Καρλίτο δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στον Λορένζο Μουζέτι, νικώντας τον με 6-3, 6-2, 6-2, για να βρεθεί για 2η σερί χρονιά στα προημιτελικά της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι δηλώσεις του Τσιτσιπά ενόψει του προημιτελικού κόντρα στον Αλκαράθ

Τα κίνητρα τους είναι πολλαπλά, και σε μία περίπτωση… διασταυρώνονται. Ο Έλληνας πρωταθλητής στοχεύει στον πρώτο του Grand Slam τίτλο, που θα τον φέρει στο No. 2 των ATP Rankings την ερχόμενη Δευτέρα (12/6), κάτι που θα αποτελέσει και career high.

Το No. 1 δεν μπορεί να το φτάσει για την ώρα, μιας και ο Αλκαράθ έφτασε ως τον 4ο γύρο της διοργάνωσης στη Γαλλία, αλλά ενόψει… γρασιδιού θα έχει πιο βατό έργο για να το πετύχει, όντας σε καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Από την άλλη, ο Αλκαράθ δεν σκοπεύει να παραδώσει εύκολα στον Νόβακ Τζόκοβιτς την κορυφή της κούρσας. Γνωρίζει ότι πρέπει να κερδίσει για 5η φορά τον Τσιτσιπά, στον πρώτο από τους τρεις “τελικούς” που έχει μπροστά του, μετά να κερδίσει τον Νόλε στα ημιτελικά, και στον τελικό να δώσει τον ιδανικό επίλογο με μία ακόμα μεγάλη νίκη.

Φυσικά, εκτός από τη δόξα και τις υψηλές θέσεις στο ranking, είναι και το χρηματικό έπαθλο του νικητή, που ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ, και σίγουρα συνυπολογίζεται στα κίνητρα των δύο πρωταγωνιστών.

Όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα της Τρίτης (6/6), η Καρολίνα Μούχοβα, που απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη στον 1ο γύρο του 2ου Major της χρονιάς, θα ψάξει την πρόκριση την πρόκριση στα ημιτελικά κόντρα στην Αναστασία Παβλιτσένκοβα (12:00), ενώ το ματς αυτό θα δώσει τη σκυτάλη στις Ελίνα Σβιτολίνα και Αρίνα Σαμπαλένκα (14:00)

Μετέπειτα, θα ακολουθήσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του ανεβασμένου Κάρεν Χατσάνοφ (16:00), προκειμένου να διατηρήσει τις δικές του πιθανότητες για την κατάκτηση του 23ου Grand Slam, αλλά και της κορυφής του κόσμου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις