fbpx

Η άνοδος του Τσιτσιπά στο live ranking και το χρηματικό έπαθλο που εξασφάλισε (pic)

Η άνοδος του Τσιτσιπά στο live ranking και το χρηματικό έπαθλο που εξασφάλισε (pic)

Πολλαπλή χαρά έδωσε στον Στέφανο Τσιτσιπά η χθεσινή νίκη επί του Σεμπάστιαν Όφνερ, στο πλαίσιο του 4ου γύρου του Roland Garros, καθώς εκτός από την πρόκριση στους “8”, τον ανέβασε μία θέση στο live της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και αύξησε το εξασφαλισμένο χρηματικό του έπαθλο.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο No. 4 των live ATP Rankings, τα οποία θα ανανεωθούν επίσημα μετά το πέρας του 2ου Major της χρονιάς, για να καταμετρηθούν όλοι οι χαμένοι και κερδισμένοι βαθμοί των παικτών που έλαβαν μέρος.

Με τα τωρινά δεδομένα, ο Στέφανος δεν μπορεί να “σκαρφαλώσει” στο No. 1 του κόσμου, ακόμα και αν κατακτήσει το πρώτο του Grand Slam στο Παρίσι, ωστόσο υπάρχουν σενάρια που τον στέλνουν τόσο στο No. 2, όσο και ξανά πίσω στο No. 5.

Για τη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που θα αποτελέσει και career high για τον Έλληνα πρωταθλητή, αρκεί η κατάκτηση του τίτλου στη Γαλλική πρωτεύουσα, μιας και καθ’ οδόν για τον θρίαμβο θα έχει αποκλείσει τον Κάρλος Αλκαράθ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σ’ όλα αυτά, εξυπηρετεί και το γεγονός πως ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ αποχαιρέτησε νωρίς την Πόλη του Φωτός, και σίγουρα κάθε αποκλεισμός ενός μεγάλου ονόματος λειτουργεί ευνοϊκά για τον Τσιτσιπά. Ωστόσο αν αυτός κερδίζει, δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα άλλο.

Αν πάλι ο Στέφανος χάσει την προσεχή Τρίτη (6/6) από τον 20χρονο Ισπανό τενίστα, τότε ενδέχεται είτε να μείνει ως έχει, στο No. 4 δηλαδή, είτε να επιστρέψει πάλι εκεί που ήταν. Αυτά τα σενάρια θα εξαρτηθούν και από τις πορείες των Κάσπερ Ρουντ και Χόλγκερ Ρούνε.

Το εξασφαλισμένο χρηματικό έπαθλο του Τσιτσιπά:

Παράλληλα, οι προκρίσεις ενισχύουν και οικονομικά τον Στέφανο Τσιτσιπά, που με την 4η διαδοχική νίκη του εξασφάλισε το στάνταρ ποσό που θα λάβουν όλοι όσοι έφτασαν έως τα προημιτελικά του Roland Garros.

Εν ολίγοις, ο Στεφ έχει εξασφαλίσει το ποσό των 400.000 ευρώ, και αν καταφέρει και βρεθεί στα ημιτελικά, τότε τα κέρδη του θα φτάσουν στις 630:000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, τα ποσά… ζαλίζουν, μιας και ο φιναλίστ θα αγγίξει το 1.150.000 ευρώ, ενώ ο πρωταθλητής θα πάρει 2.300.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις