fbpx

Roland Garros: Πέρασε στους “8” με καθαρή νίκη ο Αλκαράθ και περιμένει Τσιτσιπά (vid)

Roland Garros: Πέρασε στους “8” με καθαρή νίκη ο Αλκαράθ και περιμένει Τσιτσιπά (vid)

Παρά τα “μουδιασμένα” πρώτα λεπτά, ο Κάρλος Αλκαράθ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Λορένζο Μουζέτι με 6-3, 6-2, 6-2, σε δύο ώρες και 9 λεπτά, και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros, και περιμένει έναν εκ των Στέφανο Τσιτσιπά και Σεμπάστιαν Όφνερ.

Μόλις 7 game παραχώρησε στον Ιταλό ο No. 1 του κόσμου, του οποίου έσπασε το σερβίς 7 φορές μέσα στο παιχνίδι, και διατήρησε τα ηνία καθ’ όλη τη διάρκεια. Συνολικά ο Ισπανός μέτρησε 42 winners και μόλις 23 αβίαστα λάθη, για να πετύχει το 4/4 για φέτος στο Παρίσι.

Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική πρόκριση για τον Καρλίτο στους “8” του 2ου Major της χρονιάς, και μπροστά του έχει μόνο δύσκολες δοκιμασίες, προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Παράλληλα έφτασε και τις 34 νίκες στο Tour.

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο σετ μπήκε καλύτερα στο κορτ ο 21χρονος Ιταλός, παίρνοντας τα πρώτα δύο games της αναμέτρησης (2-0), όμως άμεσα βρήκε ρυθμό ο Αλκαράθ, και με πέντε διαδοχικά games, αλλά και δύο break στο ενδιάμεσο, πήρε προβάδισμα ασφαλείας (5-2). Αμφότεροι υπερασπίστηκαν το σερβίς τους, και έτσι ο Ισπανός έκλεισε το game υπέρ του (6-3).

Στο 2ο μέρος, συνέχισε με το μομέντουμ δικό του ο Αλκαράθ, κάνοντας break με το “καλησπέρα”, ενώ στην εξέλιξη του ματς άφησε στο μηδέν τον Μουζέτι, ώστε να αυξήσει τη διαφορά (2-0). Απάντησε στο break ο Ιταλός, αλλά μέχρι την προσωρινή ισοφάριση κατάφερε να φτάσει, καθώς δεν είχε νέα επιθετική λύση στη συνέχεια (6-2).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, το παιχνίδι έμοιαζε αρκετά ισορροπημένο μέχρι το 4ο game (2-2), όμως και πάλι όταν πάτησε το γκάζι ο Ισπανός, δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις ο Μουζέτι, και έτσι έχασε καθαρά από τον Κάρλος, που περιμένει τον προημιτελικό της Τρίτης (6/6).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις