fbpx

Roland Garros: Για 17η φορά στα προημιτελικά του Παρισιού ο Τζόκοβιτς (vid)

Roland Garros: Για 17η φορά στα προημιτελικά του Παρισιού ο Τζόκοβιτς (vid)

Συνεπέστατος στο ραντεβού του με τα προημιτελικά του Roland Garros ο Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς επικράτησε καθαρά του Χουάν Πάμπλο Βαρίλας με 6-3, 6-2, 6-2, μέσα σε μία ώρα και 57 λεπτά αγώνα, και θα συναντήσει τον Κάρεν Χατσάνοφ, για να διεκδικήσει την είσοδό του στην τελική 4αδα.

Αυτή ήταν η 17η φορά που ο Νόλε φτάνει στους “8” του 2ου Major της χρονιάς, σε συνολικά 19 συμμετοχές (από το 2005 μέχρι σήμερα), και για να φτάσει στη νίκη χρειάστηκε 32 winners, είχε 6/12 break pionts, ενώ ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με μόλις 20 αβίαστα λάθη.

Παράλληλα, ο 36χρονος Σέρβος έφτασε και στην 55η συμμετοχή σε προημιτελική φάση ενός Grand Slam, έχοντας από κοντά πλέον το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ (58), όμως ο μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του 23ου μεγάλου τίτλου, που θα σημάνει επίσης και την επιστροφή του στην παγκόσμια κατάταξη…

Το ματς:

Αναφορικά με το ματς, ο Τζόκοβιτς είχε τον έλεγχο και στα τρία σετ, δεν επέτρεψε σε καμία περίπτωση στον Καναδό αντίπαλό του να “χτίσει” το δικό του παιχνίδι, και διατηρώντας το σερβίς του σχεδόν στην τελειότητα (δέχθηκε ένα break), πήρε με… περίπατο την πρόκριση.

Στο 1ο σετ, ξεκίνησε με 4/4 κερδισμένα games, έχοντας ήδη δύο break στο ενδιάμεσο, με τον Βαρίλας να σβήνει το ένα, αλλά αυτό φυσικά να μην είναι αρκετό για να αποσοβήσει την απώλεια του σετ (6-3).

Στο 2ο μέρος ξεκίνησε με ένα ακόμα break ο Σέρβος και συνέχισε με love game (40-0), κράτησε τη διαφορά ως έχει μέχρι το 4ο game (3-1), για να πατήσει ξανά το γκάζι και να φτάσει εύκολα στο 2-0 (6-2).

Στην τελευταία στροφή του αγώνα ο No. 94 του κόσμου ξεκίνησε με υπεράσπιση στο σερβίς του, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στους ρυθμούς του Τζόκοβιτς, που μέχρι το 6ο game είχε “κλειδώσει” τη νίκη (5-1), ενώ στο 8ο game έφτασε σε διπλό match point για τη νίκη (6-2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις