fbpx

Τσιτσιπάς: «Έδωσα μεγάλη μάχη – Δε νομίζω ότι έχω ξαναβγάλει τέτοιο winner» (vid)

Τσιτσιπάς: «Έδωσα μεγάλη μάχη – Δε νομίζω ότι έχω ξαναβγάλει τέτοιο winner» (vid)

Εμφανέστατα χαρούμενος με τη νέα του καλή εμφάνιση και την τρίτη διαδοχική πρόκριση στο Παρίσι ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις πρώτες on court δηλώσεις του, έπειτα από την επικράτηση κόντρα στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν με 6-2, 6-2, 6-3, για τον 3ο γύρο του Roland Garros.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ένα πλατύ χαμόγελο καθ’ όλη τη διάρκεια της μικρής αυτής συνέντευξης, και αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα, αλλά και που βασίστηκε για να προκριθεί στους “16” του 2ου Major της χρονιάς.

Παράλληλα, ρωτήθηκε για το φανταστικό around the net που σημείωσε στο τελευταίο σετ, και με άνεση απάντησε πως δεν νομίζει ότι έχει πετύχει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Είπε, μάλιστα, πως είναι φανταστικό συναίσθημα να βγάζεις έναν τέτοιο winner.

«Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ήταν το δυσκολότερο παιχνίδι μου μέχρι τώρα, γιατί έπρεπε να μείνω συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο. Ο Ντιέγκο έκανε πολύ καλή δουλειά, πάλευε σε κάθε πόντο και δε μου έδωσε τίποτα εύκολα σήμερα. Αυτή είναι το μεγαλύτερο προσόν του στο παιχνιδιού του, και ήξερα ότι έπρεπε να του το στερήσω. Έμαθα να κάνω υπομονή σήμερα.

Ήταν ένα καλό παιχνίδι, νιώθω πως ίσως είχα κάποια αβίαστα λάθη που δεν τα περίμενα, ειδικά στα τελευταία games. Αλλά είμαι χαρούμενος γιατί έδωσα μεγάλη μάχη, το κοινό ήταν εκπληκτικό και πέρασα πολύ καλά για ακόμα μια φορά στο Suzanne Lenglen, πάντα είναι όμορφο να μοιράζεσαι αυτά τα συναισθήματα με τους φαν».

Σχετικά με το απίστευτο around the net που πέτυχε στο 3ο σετ, είπε: «Δεν είναι κάτι που δουλεύουμε στην προπόνηση, ήταν πόντος της στιγμής. Αποφάσισα να το κάνω στο τελευταίο χιλιοστό του δευτερόλεπτου. Σκέφτηκα, «ξέχνα το φιλέ, δεν το χρειαζόμαστε σ’ αυτή την περίπτωση».

Είδα ότι ήμουν πολύ έξω απ’ το γήπεδο, όμως πρόσεξα ότι υπήρχε αυτό το κενό εκεί που μπορούσα να “χτυπήσω” και μου βγήκε. Ήταν πολύ ευχάριστο συναίσθημα που έβγαλα αυτόν τον winner, δε νομίζω ότι το έχω ξανακάνει, ίσως μόνο σε προπόνηση».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις