fbpx

Roland Garros: Ο Σβάρτσμαν στο δρόμο του Τσιτσιπά στο Παρίσι

Roland Garros: Ο Σβάρτσμαν στο δρόμο του Τσιτσιπά στο Παρίσι

Τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν θα συναντήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον 3ο γύρο του Roland Garros, μετά την επικράτηση του πρώτου κόντρα στον Νούνο Μπόργες με 7-6 (3), 6-4, 6-3, μέσα σε δύο ώρες και 32 λεπτά αγώνα.

Ο 30χρονος Αργεντινός κατάφερε να μείνει ψύχραιμος στο 1ο σετ, μετά από τρία break εκατέρωθεν, αλλά και ένα “δραματικό” tie break 13μιση λεπτών, και να ελέγξει πλήρως την αναμέτρηση μετέπειτα, για να κάνει το 2/2 στο Παρίσι και να συνεχίσει την πορεία του.

Ο Σβάρτσμαν βρίσκεται στο No. 95 του κόσμου και συμμετέχει στο χωμάτινο Grand Slam της Γαλλικής πρωτεύουσας για 10η φορά στην καριέρα του. Έχει φτάσει δύο φορές μέχρι τα προκριματικά της διοργάνωσης (2018 και 2021), αλλά και μία φορά στους καλύτερους “4” (2020).

Με τον No. 5 του κόσμου έχει συναντηθεί άλλες 6 φορές στο παρελθόν, από τις οποίες ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει τις τέσσερις (4-2), ενώ στο χώμα ο Έλληνας πρωταθλητής μετρά δύο νίκες σε ισάριθμα ματς κόντρα στον Σβάρτσμαν.

Προς το παρόν, δεν έχει ολοκληρωθεί ο 2ος γύρος στην Πόλη του Φωτός, οπότε δεν έχει οριστεί η μέρα, η ώρα και το court της διεξαγωγής της αναμέτρησης. Θυμίζουμε, μάλιστα, ότι πριν λίγες ώρες ο Στέφανος νίκησε καθαρά τον Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα, κάνοντας το 2/2 στο 2ο Major της χρονιάς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις