fbpx

Roland Garros: “Λύγισαν” από τους No. 3 του ταμπλό τα αδέρφια Τσιτσιπά

Roland Garros: “Λύγισαν” από τους No. 3 του ταμπλό τα αδέρφια Τσιτσιπά

Το ντεμπούτο τους στα διπλά του Roland Garros πραγματοποίησαν οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς, το οποίο δεν κατάφεραν να συνδυάσουν με νίκη, κόντρα στους Μαρσέλο Αρεβάλο και Ζαν-Ζουλιάν Ροζέρ, και αποκλείστηκαν από τον 1ο γύρο του Grand Slam του Παρισιού.

Το Ελληνικό δίδυμο ηττήθηκε από τους No. 3 του ταμπλό με 6-3, 3-6, 7-6(6), μετά από δύο ώρες και 23 λεπτά αγώνα, και αποχαιρετά από νωρίς το ταμπλό των διπλών, με τη μόνη Ελληνική εκπροσώπηση στο 2ου Major της χρονιάς να είναι αυτή του Στέφανου, που βρίσκεται στον 2ο γύρο στα μονά.

Αξίζει να επισημάνουμε, πως το ζευγάρι των Αρεβάλο και Ρόζερ “κουβαλάει” μεγάλη εμπειρία στα διπλά των μεγάλων διοργανώσεων, ενώ αποτελεί και… κακό δαίμονα των «TsitsiBros», καθώς είναι η 3η φορά που τους κερδίζουν, μετά το Μόντε Κάρλο και τη Μαδρίτη.

Πλέον, η προσοχή μας στρέφεται στην αυριανή αναμέτρηση του No. 5 του κόσμου, απέναντι στον Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα, με στόχο φυσικά την πρόκριση στους “32” της Γαλλικής πρωτεύουσας, που θα τον κρατήσει στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου, αλλά και της ανόδου στην παγκόσμια κατάταξη.

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, για μία ακόμα φορά μεταξύ των δύο πλευρών η αναμέτρηση ήταν αρκετά κλειστή χωρίς περιττά ρίσκα, και αμφότερες οι δύο ομάδες είχαν ως προτεραιότητα την ακεραιότητα των σερβίς τους.

Πρώτοι από τη γραμμή του σερβίς ξεκίνησαν οι Αρεβάλο και Ροζέρ, και κράτησαν την ισχνή τους απόσταση μέχρι και το 7ο game, καθώς και οι «TsitsiBros» ήταν αρκετά καλοί από το σερβίς (4-3).

Στο αμέσως επόμενο όμως έγινε το πρώτο break στον αγώνα υπέρ των No. 3 του ταμπλό, και εν συνεχεία σέρβιραν άψογα για το πρώτο προβάδισμα νίκης (6-3).

Στο 2ο σετ, το Ελληνικό δίδυμο σέρβιρε πρώτο, και στην ουσία είδαμε μία επανάληψη του πρώτου μέρους, μόνο που αυτή τη φορά ο Στέφανος και ο Πέτρος είχαν τον έλεγχο μέχρι και το 7ο game (4-3).

Στο 8ο game, ήταν η σειρά των αδερφών Τσιτσιπά να φτάσουν σε break, και φυσικά δεν άφησαν την ευκαιρία να φύγει ανεκμετάλλευτη, καθώς υπερασπίστηκαν το σερβίς του στο φινάλε και έστειλαν το ματς στο decider (6-3).

Εκεί και πάλι το παιχνίδι ήταν αρκετά προβλέψιμο, με τις δύο πλευρές να απορρίπτουν κάθε κίνδυνο για break, και έτσι κράτησαν το ισόπαλο σκορ μέχρι το 12ο game, ώστε να λυθούν οι διαφορές των δύο πλευρών στο super tie-break (6-6).

Μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη” και με τους Στέφανο και Πέτρο να έχουν προηγηθεί αρχικά με 4-0(!), το έμπειρο δίδυμο των Αρεβάλο και Ροζέρ έκανε την ανατροπή, και κέρδισε με επιμέρους σκορ 10-6, για να εξασφαλίσουν τις παρουσίες τους στον 2ο γύρο του Παρισιού (7-6(6).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις