fbpx

Έφτασε τις 200 συνεχόμενες εβδομάδες στο Top-10 ο Τσιτσιπάς!

Έφτασε τις 200 συνεχόμενες εβδομάδες στο Top-10 ο Τσιτσιπάς!

Ένα σπουδαίο σερί τρέχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς αυτή τη στιγμή, που διανύει την 200η διαδοχική εβδομάδα του στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, και είναι μάλιστα το 2ο καλύτερο ενεργό σερί, πίσω από αυτό του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας είναι στην 28η θέση των τενιστών με τα καλύτερα σερί παραμονής τους στην ελίτ του παγκόσμιου τένις, αλλά και 7ος στη σχετική λίστα με τους εν ενεργεία αθλητές.

Πρώτος στη λίστα των εν ενεργεία τενιστών είναι φυσικά ο Ράφαελ Ναδάλ, που έχει μετρήσει το απίστευτο σερί των 912(!) εβδομάδων στην πρώτη δεκάδα, ενώ τον ακολουθεί με απόσταση, αλλά με επίσης αξιοσημείωτο αριθμό ο Νόλε, με 555 εβδομάδες.

Από εκεί και πέρα τις υπόλοιπες θέσεις μέχρι την 7η του Έλληνα πρωταθλητή καταλαμβάνουν οι Άντι Μάρεϊ (322), Ντόμινικ Τιμ (260), Αλεξάντερ Ζβέρεφ (253) και Σταν Βαβρίνκα (244).

Παράλληλα, η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα και για έναν ακόμα λόγο για τον Στέφανο, μιας και με την επικράτησή του κόντρα στον μαχητικό Γίρι Βέσελι συμπλήρωσε τις 50 νίκες στο Παρίσι, μόλις στα 24 χρόνια του.

Επόμενο εμπόδιο, πλέον, για τον Τσιτσιπά θα είναι ο Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπάενα, για τον 2ο γύρο του Roland Garros, και αν επικρατήσει θα συναντήσει στους “32” έναν εκ των Ντιέγκο Σβάρτζμαν και Μπερνάμπ Ζαπάτα Μιράλες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις