fbpx

WTA Rankings: Νέα career high για Παπαμιχαήλ, Λάκη, Παύλου, Χριστοφή και Ματούλα

WTA Rankings: Νέα career high για Παπαμιχαήλ, Λάκη, Παύλου, Χριστοφή και Ματούλα

Σημαντικές ανόδους είδαν πέντε Ελληνίδες τενίστριες στα WTA Rankings, τόσο των μονών, όσο και των διπλών αυτής της εβδομάδας, οι οποίες σημείωσαν career high, με την Δέσποινα Παπαμιχαήλ να ξεχωρίζει καθώς έφτασε στο No. 121 της παγκόσμιας κατάταξης στα doubles, και αποτελεί παράλληλα και το No. 1 της Ελλάδας.

Η 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια “σκαρφάλωσε” 10 θέσεις, μετά την εξαιρετική πορεία της στο ITF Pro τουρνουά των 100.000 δολαρίων της Μαδρίτης, στο πλάι της Ελένης Χριστοφή, που και αυτή “εκτοξεύθηκε” 110(!) θέσεις υψηλότερα, για να βρίσκεται σήμερα στο No. 346.

Άνοδο 67 θέσεων είδε και η Μάρθα Ματούλα, που εγκαθίσταται τώρα στο No. 395 του κόσμου στα διπλά, ενώ και η Δήμητρα Παύλου ανέβηκε αισθητά στην παγκόσμια κατάταξη (+35), για να είναι τώρα στο No. 615.

Η παγκόσμια κατάταξη των Ελληνίδων στα διπλά

Αναφορικά με τα μονά, η Γραμματικοπούλου βρίσκεται σε εξαιρετικό αγωνιστικό ρυθμό, και αυτό αποτυπώνεται πλήρως στην WTA κατάταξη, μιας και ανέβηκε 35 θέσεις και είναι ξανά στο Top-200 (No. 186).

Μία θέση κέρδισε και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που είναι τώρα στο No. 321, ενώ νέα ρεκόρ σημείωσαν οι Μάρθα Ματούλα, Μιχαέλα Λάκη και Δήμητρα Παύλου. Η πρώτη κέρδισε 45 θέσεις και βρίσκεται στο No. 500, ενώ αρκετά κοντά της είναι η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια (Λάκη), που βελτίωσε το προηγούμενο career high της κατά 21 θέσεις (είναι στο No. 556).

Τέλος, η Παύλου είναι μπροστά κατά 32 θέσεις από την προηγούμενη καλύτερη θέση της (είναι στο No. 660), και απολύτως δικαιολογημένα, με βάση τις τελευταίες εμφανίσεις της, τόσο στα μονά, όσο και στα διπλά των ITF διοργανώσεων που λαμβάνει μέρος.

Η παγκόσμια κατάταξη των Ελληνίδων στα μονά

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις