fbpx

Rome Masters, Τσιτσιπάς-Μπόργες 2-0: Ολοκλήρωσε την πρόκριση στον 3ο γύρο ο Τσιτσιπάς (vid)

Rome Masters, Τσιτσιπάς-Μπόργες 2-0: Ολοκλήρωσε την πρόκριση στον 3ο γύρο ο Τσιτσιπάς (vid)

Μόλις τέσσερα λεπτά κράτησε η ολοκλήρωση του αγώνα μεταξύ Στέφανου Τσιτσιπά και Νούνο Μπόργες, με τον 24χρονο Έλληνα τενίστα να παίρνει τη νίκη με 6-3, 6-3, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον 3ο γύρο του Rome Masters.

Σε μία αναμέτρηση που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης χθες στη Ρώμη, ο Στέφανος παρουσίασε ένα αρκετά καλό αγωνιστικό πρόσωπο, έσπασε τρεις φορές το σερβίς του 26χρονου Πορτογάλου, και οριστικοποίησε το “ραντεβού” με τον Λορένζο Σονέγκο, στους “32” της ATP 1000 διοργάνωσης.

Στόχος του Στέφανου είναι μια καλή πορεία στο τουρνουά που τερμάτισε πέρσι ως φιναλίστ, καθώς οφείλει να υπερασπιστεί 600 βαθμούς, αλλά και για να παραμείνει σε καλό αγωνιστικό ρυθμό, ενόψει του Roland Garros.

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, και μιλώντας τώρα για όσα έγιναν χθες Σάββατο (13/5), ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πρώτος από τη γραμμή του σερβίς, και κατάφερε να διατηρήσει την ακεραιότητά του έστω και οριακά (1-0). Εν συνεχεία έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης, ενώ διεύρυνε το προβάδισμά του, κρατώντας τον Μπόργες στους δύο πόντους στο 3ο game (3-0).

Στην εξέλιξη του σετ, το οποίο είχε αρκετές παύσεις λόγω της ασταμάτητης βροχής, δεν είχαμε κάποια νέα “παραβίαση” σε σερβίς, και έτσι ο No. 5 του κόσμου έφτασε έυκολα στην κατάκτησή του, βάζοντας μέσα σε σύντομο χρόνο τα θεμέλια της straight νίκης (6-3).

Στην επανάληψη, σέρβιρε πρώτος ο Πορτογάλος, και κατάφερε να διατηρήσει ένα ισχνό προβάδισμα μέχρι και το 3ο game (2-1), όμως το ίδιο καλός ήταν και ο Τσιτσιπάς στο σερβίς, κάτι που δεν επέτρεπε στον αντίπαλό του να ξεφύγει στο σκορ (2-2).

Στο αμέσως επόμενο, ο Στέφανος βρήκε το 2ο προσωπικό του break στο παιχνίδι (3-2), και μετέπειτα σέρβιρε με επιτυχία για να πάρει απόσταση ασφαλείας από τον Μπόργες (4-2). Το επόμενο game κατέληξε στα χέρια του Πορτογάλου (4-3), και σ’ αυτό το σημείο το παιχνίδι διακόπηκε, με τους δύο τενίστες να αποχωρούν από το κορτ.

Σήμερα Κυριακή (14/5), οι παίκτες μπήκαν ξανά στο γήπεδο, αλλά η αναμέτρηση δεν κράτησε και πολύ, μιας και ο Τσιτσιπάς σέρβιρε άψογα στην επανέναρξη (5-3), και έκλεισε άνετα το ματς με ένα 3ο break, για να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης (6-3).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις