fbpx

Italian Open: Στο ίδιο μέρος του ταμπλό με τον Αλκαράθ ο Τσιτσιπάς στη Ρώμη (pic)

Italian Open: Στο ίδιο μέρος του ταμπλό με τον Αλκαράθ ο Τσιτσιπάς στη Ρώμη (pic)

Γνωστό έγινε το πιθανό μονοπάτι του Στέφανου Τσιτσιπά στο Italian Open της Ρώμης, μετά τη χθεσινή (Δευτέρα 8/5) κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, η οποία τον τοποθέτησε στο ίδιο μέρος του ταμπλό με τον Κάρλος Αλκαράθ, αλλά και απέρριψε κάθε πιθανή συνάντηση με τον Νόβακ Τζόκοβιτς πριν τον τελικό.

Για αρχή, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, που προέρχεται από την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Mutua Madrid Open, όταν και αποκλείστηκε από τον φιναλίστ της Μαδρίτης, Γιαν Λέναρντ Στρουφ, έχει bye πρόκριση, οπότε θα κάνει πρεμιέρα από τον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Εκεί, αναμένεται να κοντραριστεί με έναν εκ των Ντούσαν Λάγιοβιτς και Νούνο Μπόργκες. Ονόματα, που ασφαλώς καθιστούν την πρεμιέρα του αρκετά δύσκολη και απαιτητική, καθώς αμφότεροι είναι λάτρεις του χώματος, αλλά και σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο καιρό.

Αν κάνει πρεμιέρα με νίκη ο Στέφανος, τότε επόμενό του εμπόδιο στο δρόμο για τον τελικό θα είναι (πιθανότατα) ο Ιάπωνας Γιοσιχίτο Νισιόκα, και εφόσον συνεχίσει τις νίκες ο Τσιτσιπάς, τότε στους “16”, με βάση λογικής, θα παίξει με τον Λορένζο Μουζέτι, τον οποίο και νίκησε πριν ένα μήνα, στα ημιτελικά της Βαρκελώνης.

Από τους “8” και μετά ξεκινούν τα ακόμα πιο δύσκολα, καθώς όπως προαναφέραμε ο No. 5 του κόσμου αξιώνει πολλές πιθανότητες να κοντραριστεί σ’ αυτόν το γύρο με τον back to back κάτοχο, τόσο της Μαδρίτης, όσο και της Βαρκελώνης, τον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος είναι σε φανταστική φόρμα και έβαλε πλώρη για την επιστροφή του στην κορυφή της ATP κατάταξης.

Αν τώρα ο Στέφανος καταφέρει και συνεχίσει στα ημιτελικά της Ρώμης, τότε με βάση πάλι τη λογική θα αναμετρηθεί κόντρα σε έναν εκ των Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ενώ στον τελικό κατά πάσα πιθανότητα θα περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος μοιράζεται το ίδιο ταμπλό με τους Γιάνικ Σίνερ και Κάσπερ Ρουντ.

Πιθανοί προημιτελική στο Italian Open:
Νόβακ Τζόκοβιτς-Χόλγκερ Ρούνε
Κάσπερ Ρουντ-Γιάνικ Σίνερ
Αντρέι Ρούμπλεφ-Ντανιίλ Μεντβέντεφ
Στέφανος Τσιτσιπάς-Κάρλος Αλκαράθ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις